Google értékelés
5.0
3334 értékelés alapján
js_loader

A terhesség jelei – mikor milyen tünetek jelentkezhetnek?

2022. 11. 03.

Miért nehéz sokak számára észrevenni a terhességet, míg másoknak azonnal feltűnik a változás? Ez a kérdés gyakran hangzik el a gyermekre vágyó hölgyektől. Vannak, akik arról számolnak be, hogy a fogantatás pillanatától kezdve tisztában voltak vele, hogy úton van a baba, mások azonban az égvilágon semmit nem éreztek. Nem árt, ha tudjuk, hogy mindkettő teljesen normális, a szervezetünk ugyanis eltérően reagál a terhességre.

A terhesség jelei sokfélék lehetnek

Semmit sem „kell” érezni

Még ugyanannak a nőnek két különböző várandóssága is alakulhat teljesen másképp, más tünetekkel. Elképzelhető, hogy valaki ugyanúgy éli a mindennapjait, mint korábban, és semmit nem érez abból, hogy egy kis élet növekszik odabent. Másoknak nagyon hamar jönnek a reggeli rosszullétek, sokat járnak pisilni, vagy akár már a beágyazódás miatti apró szurkálások is feltűnhetnek.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy más az egyéni érzékenységünk: amit egyikőnk észre sem vesz, azt más rögtön észleli. Így lehetséges, hogy vannak, akik nagyon korán rájönnek, hogy várandósok, míg sokan csak a teszt révén tudják meg. Kőbe vésve tehát semmi nincs, de azt tudjuk, hogy „tankönyv szerint”, azaz a többségnél azért megfigyelhető némi szabályszerűség a koraterhességi tünetekkel kapcsolatban.

Mikor észlelhetők terhesség első jelei?

A fentiekből adódik az a kérdés is, hogy mikor észlelhetőek a terhesség első jelei. Sajnos ezzel kapcsolatban is csak azt lehet elmondani, hogy teljesen változó. Néhányan már azelőtt elkezdenek furcsa dolgokat észlelni, hogy elmaradna az aktuális menstruációjuk, mások azonban már rég túl vannak a pozitív teszten, amikor feltűnik nekik valami ezzel kapcsolatos tünet.

Általában véve a tünetek akkor jelenhetnek meg, amikor a béta HCG szintje elkezd növekedni a szervezetben. Ez az a hormon, ami kifejezetten a terhesség miatt termelődik, és ennek jelenléte okozza a tüneteket is, mivel terhesség nélkül nincs a szervezetben, vagy csak nagyon minimális szinten mutatható ki.

A béta HCG a beágyazódást követően kezd el termelődni, ami a fogantatás után átlagosan 7-10 nappal következik be. A beágyazódásig a szervezetünk gyakorlatilag „nem tud róla”, hogy terhesek vagyunk, mivel nem termelődik HCG, így klasszikus terhességi tüneteket sem érezhetünk. Onnantól kezdve viszont, hogy az embrió beágyazódott, már bármikor tapasztalhatunk furcsaságokat.

A 4. terhességi hét tünetei

 A várandósságról többnyire a 4. terhességi héten szerzünk tudomást leghamarabb, ugyanis az utolsó menstruáció első napjától számítjuk a terhesség korát, nem a fogantatástól. A fogantatás után körülbelül 2 héttel, amikor elmarad a menstruáció, és már a terhességi tesztünk is nagy eséllyel pozitív, nem 2, hanem 4 hetes terhesnek számítunk.

Ekkor már tapasztalhatunk néhány terhességi tünetet is:

  • Az alhasi fájdalom sokakat megijeszt, mert pozitív terhességi teszt után is azt hihetik, hogy mégis megjön a menstruáció. Az igazság azonban az, hogy ez teljesen természetes, nem kell tőle félni mindaddig, amíg nem erősek a görcsök.
  • A WC gyakoribb használata is jellemző az alhasi folyamatok miatt, többször tapasztalhatunk vizelési ingert, ami miatt sűrűn látogatjuk a vécét.
  • A túlzott mértékű fáradtság szintén klasszikus első trimeszteri tünet, ami már a 4. héten érezhető.
  • Mellfájdalom is jelentkezhet a hormonok munkálkodása miatt, mellbimbóérzékenység, valamint mellfeszülés formájában szokták tapasztalni.
  • Szintén a hormonok játékának tudható be, hogy kicsit hisztisebbnek érezzük magunkat a szokásosnál, a környezetünknek is feltűnik, hogy ingerlékenyebbek vagyunk. Ez normális, a későbbiekben majd mérséklődik.
  • A hányinger ilyenkor még nem jellemző, de gyomorégést már gyakran tapasztalhatunk. A kellemetlen tünet mérsékelhető, ha figyelünk rá, hogy soha ne legyen teljesen üres a gyomrunk.

Az 5. terhességi hét tünetei

A vizelési inger az 5 terhességi héten is velünk marad. Hajlamosak lehetünk azt gondolni, hogy segít, ha kevesebbet iszunk, ez azonban nem ajánlatos. A bőséges folyadékfogyasztás terhesség alatt is ugyanolyan fontos, hanem fontosabb, mint máskor.

Az ingerlékenység szintén része marad a mindennapjainknak az 5. héten is. Próbálj tudatosan relaxálni, lekötni a figyelmedet, vagy sokat aludni, ugyanis az álmosság is megmarad. Óva intenénk attól, hogy sok kávéval, pláne energiaitallal próbáld magad ébren tartani. Ha úgy érzed, valamire mindenképp szükséged van, a hidegvizes arcmosás, valamint a zöld tea segíthet – és azért napi 1-2 kávé sem bűn.

A 6. terhességi hét tünetei

A hatodik héten az eddig tapasztalt álomkór mellé az energiahiány is társul. Amikor ébren vagy, akkor is folyamatosan fáradtnak, enerváltnak érzed magad. Ez is a terhességgel jár, sajnos mást nem tudsz tenni, mint túlélő üzemmódba kapcsolni, és pihenni, amennyit csak lehet.

A terhesség 6. hetében megérkezik a legrettegettebb első trimeszteri tünet, vagyis a hányinger és a hányás. A hányás jelentkezhet minden előzmény nélkül, de kínzó hányinger mellett is, sőt, az is előfordulhat, hogy egész nap émelyegsz és hánysz felváltva. Ha szerencsés vagy, akkor csak napi pár órában kell ezzel küzdened, nem kínoz folyamatosan.

Továbbra is tapasztalhatod a fokozott vizelési ingert, a mell érzékenységet, illetve egy kicsit kellemesebb velejáróval is találkozhatsz, mégpedig a mellek méretének megnövekedésével. A hangulatod ugyanakkor továbbra is ingadozó lehet.

Ritkább terhességi tünetek

A fentiek a tipikus terhességi tünetek, azonban vannak ritkábban tapasztalható kellemetlenségek is. Ilyen például az orrdugulás, amivel járhat horkolás is. Ennek az az oka, hogy a nyálkahártyák hajlamosak megduzzadni a várandósság során. Sokan tapasztalnak sűrűn fejfájást a hormonok miatt, és a fokozott nyáltermelés sem ritka, ami némileg kapcsolatban áll az émelygéssel és a hányingerrel.

A méhen kívüli terhesség tünetei

Sokan azért is figyelik magukon a terhesség tüneteit, mert szeretnének időben rájönni, ha valami nincs rendben, például méhen kívüli terhességgel állnak szemben.

A méhen kívüli terhességnek nincs olyan egyértelmű tünete, ami minden kétséget kizáróan elárulja, ha ez a helyzet. Vannak azonban olyan jelek, amik gyanúsak lehetnek, és okot adhatnak egy soron kívüli ultrahangvizsgálatra. Ilyen jel a sápadtság, az egyoldalú hasi fájdalom, bármilyen vérzés. Továbbá nagyon erős alhasi fájdalom, kevesebb vérzéssel. Ekkor már gyanús lehet a felgyorsult szívverés, vagy ha légzési nehézségek lépnek fel, és az ájulás is előfordulhat ilyenkor. Ez azonban már egy nagyon súlyos állapotra utal méhen kívüli terhesség esetén.

Fontos azonban tudni, hogy a felsorolt tünetek enyhe formában lehetnek normálisak is, azonban mindenképpen érdemes alaposan utánajárni, hogy mi van a háttérben.

Mikor jelenik meg a hányinger a terhesség alatt?

Az első trimeszteri tünetek közül egyértelműen a hányástól és a kínzó hányingertől fél a legjobban mindenki. Megnyugtatásul: egyáltalán nem biztos, hogy ez minden terhes nő számára tapasztalható lesz, nagyon sokan ússzák meg enyhe émelygéssel, vagy még annyit sem érzékelnek.

Hányinger és a hányás is a béta HCG szintjének emelkedésével van összefüggésben. Van, aki már a pozitív teszt pillanatában hány, másoknál később kezdődik. Jellemzően a 6-7. héten jelenik meg ez a kellemetlen tünet, és a 10-12 hétig marad. Természetesen néhány hét eltérés előfordulhat.

Mikor kell elvégezni a terhességi tesztet?

Mivel mindenki a lehető leghamarabb szeretne tudni róla, ha várandós, a terhességi teszt elvégzésének időpontja is gyakran vita tárgya. Alapvetően akkor érdemes tesztelni, ha elmarad a menstruáció.

Ezt azonban nagyon sokan nem tudják megvárni, és a terhességi tesztek gyártói ezzel tisztában is vannak, ezért arra törekszenek, hogy olyan teszteket készítsenek, amik már minimális HCG-szintet is képesek kimutatni. Az érzékenyebb tesztekkel lehet próbálkozni a menstruációt megelőző napokban is, de nem árt, ha tisztában vagyunk vele, hogy ilyenkor a negatív eredmény még egyáltalán nem biztos. 

A tünetek bármit jelenthetnek

A konklúzió továbbra is az, hogy tünetekből lehetetlen biztosan megállapítani a terhességet. Bár sokaknak ez a várakozás életük leghosszabb néhány hete, az elmaradt menstruáció és a pozitív terhességi teszt az, ami közel biztosat tud mondani. Teljesen biztosat pedig a nőgyógyász által végzett ultrahangvizsgálat, amit normál esetben elég a 6. héten végezni – ekkor ugyanis már szívműködés is érzékelhető lesz.

Beszéljenek helyettünk

elégedett ügyfeleink

Olvasd el mit mond néhány - hozzád hasonló - ügyfelünk, miután kipróbálták szolgáltatásainkat!

L33 Medical - Pasarét
Kitűnő5.0 1208 vélemény alapján Írjon rólunk véleményt ittRebeka OrszágRebeka Ország ★★★★★ Nagyon jó hangulatú a rendelő, figyelmes és kedves a személyzet, a Benkovics doktornő alapos és barátságos, örülök, hogy őt választottam a vizsgálatra.Eszter MeisztericsEszter Meiszterics ★★★★★ Kevés szó esik azokról az asszisztensekről, akik munkaidőn kívül is nézik az emaileket és válaszolnak. Hónapokkal később is emlékeznek a páciensre. Sehol nem tapasztaltam ilyet! Ahogy azt sem, hogy pénteken délután S.O.S. kapok időpontot az akut problémámra. Az asszisztens hölgy mindent megtett, hogy segítsen. Köszönet az L33 munkatársainak.Pálma KovácsPálma Kovács ★★★★★ Nagyon kedvesek, teljesen nyugodtan tudok a vizsgálatra érkezni.Adrienn KerékgyártóAdrienn Kerékgyártó ★★★★★ Szívből ajánlom mindenkinek! Gyönyörű váró, jól működő foglalási rendszer, jól képzett, empatikus, szakmájukhoz kiválóan értő orvosok, a recepciós hölgy pedig nagyon kedves és segítőkész! Mindig lehet plusz egy kérdésem, a vizsgálatok nem "futószalagon" történnek. Ide mindig nyugodt szívvel érkezem.Orsi SzászOrsi Szász ★★★★★ Alaposak és informatívakZselyke KelemenZselyke Kelemen ★★★★★ Letisztult, barátságos és szép környezet. Már rögtön a recepciós lánynak járna az 5 csillag, aki olyan kedves volt hogy már két alkalommal is vigyázott a kisfiunkra amíg mi bent voltunk a vizsgálaton. Két doktornőnél jártam már (Farkas Eszter és Dajka Dalma doktornő) mindketten kedvesek, alaposak voltak és nyugodt légkört teremtettek a vizsgálatok során, biztonságban/ jó kezekben éreztem magam végig. Mindenkinek ajánlom a rendelőt!Ivett LakosIvett Lakos ★★★★★ Empátia, emberség, szakértelem, alaposság. Egy rendelő, ahol tényleg mindent elmagyaráznak, biztonságban érzem magam, bármennyit kérdezek, a legnagyobb türelemmel, és szaktudással válaszolnak, és ahova tudom, hogy bármikor nyugodtan, szorongás nélkül visszamehetek bármilyen kérdéssel, panasszal. Legnagyobb hála és köszönet Dr. Benkovics Júliának, és az L33 csapatának!!! Itt tényleg a legjobb kezekben érzem magam.Adrienn ÁgicsAdrienn Ágics ★★★★★ Kedves, biztonságos légkör párosult Benkovics doktornő magas szintű szakmaiságával.Edina Szalma-OroszEdina Szalma-Orosz ★★★★★ Csakis szuperlatívuszokban tudok beszámolni a rendelőben eltöltött időről, Benkovics doktornő egy csoda, nem kérdés hogy legközelebb is ide jövök, köszönöm! ❤️Brigitta BűrösBrigitta Bűrös ★★★★★ Nagyon kedves és körültekintő a doktornő. A recepción a kolléganők nagyon segítőkészek.Márti Varró-FeketeMárti Varró-Fekete ★★★★★ Ha lehetne adni csillagos 5-öst, akkor biztosan azt adnék! Dr. Benkovics Júliánál jártam most először, de nem utoljára. Új szintre emelte az eddig tapasztaltakat, ami a nőgyógyászatot illeti, iszonyúan figyelmes, profi, segítőkész és megoldás-orientált.Köszönöm!Kata KovacsKata Kovacs ★★★★★ Vegtelenul pozitiv elmeny volt es orom vegre korultekinto szakmai hozzaallast kapni a penzemert 🙏mindenkinek csak ajanlani tudom en biztos hogy a jovoben ide fogok jarni ;)Nikolett Gutyánné SzalaiNikolett Gutyánné Szalai ★★★★★ Nagyon kedves, figyelmes volt a doktor úr, a stílusa és a hozzáállása oldotta a vizsgálat miatti feszültségem.Klári CsKlári Cs ★★★★★ Mindenkinek szívből ajánlom ezt a rendelőt . Pontosak, udvariasak. Farkas Eszter doktornő empatikus , kedves , professzionális . Végig mindenről tájékoztatott , biztonságban , kellemesen éreztem magam .Sóti ErikaSóti Erika ★★★★★ Kedves, tiszteletteljes ellátás! Éreztem, hogy a doktornő igazán odafigyel rám. Támogató közeg!Enikő IstvánEnikő István ★★★★★ Szívből ajánlom a rendelőt mindenkinek!Amellett, hogy gyönyörű, letisztult és megnyugtató a környezet, mindenki őszintén nagyon kedves és empatikus. Itt tényleg minden kérdésedet felteheted és biztosan választ is kapsz rá.Én Benkovics Júlia doktornőnél jártam, aki végtelenül kedves, precíz, figyelmes és maximálisan egyenlő partnerként kezeli a pácienseket. Kiváló szakember! Már a jelenlétével megnyugtatja az embert.Ezúton is köszönök szépen mindent!Bettina HernyákBettina Hernyák ★★★★★ Nagyon szép a rendelő, mindenki nagyon kedves volt. Farkas Eszter doktornő segítőkész és minden kérdésemre részletesen válaszolt.Nikolett HercegNikolett Herceg ★★★★★ A rendelőben mindig nagyon kedvesen fogadnak az asszisztensek, segítőkészen állnak hozzám, az orvosok lelkiismeretesen végzik munkájukat és kedvesek, tájékoztatnak, ezért is nyugodtan térek vissza minden alkalommal.Luca BacsikLuca Bacsik ★★★★★ Nagyon kedvesek az itt dolgozók , remekül végzik a munkájukat. Csak ajánlani tudom !Beáta VidaBeáta Vida ★★★★★ Nagyon figyelmesek, barátságosak, pontosak, csupa ++++js_loader
L33 Medical - Corvin
Kitűnő5.0 1469 vélemény alapján Írjon rólunk véleményt ittEva VeresEva Veres ★★★★★ Csak ajánlani tudom, kedves, segítőkész személyzet és orvosi csapat. Igényes helyszín, egy rendelőhöz képest nagyon otthonos környezet :)Letícia BardóczLetícia Bardócz ★★★★★ Elképesztő kedves mindenki, eddig még csak 2 alkalommal voltam, de szinte biztos vagyok benne, hogy ide fogok visszajönni legközelebb is. Dr. Iszlai-Téglás Beátánál voltam szűrővizsgálaton és Dr. Fülöp Fanninál pedig lézeres kezelésen. Mindketten nagyon kedvesek voltak, folyamatosan mondták, hogy mikor mi fog történni, mire számítsak. Nincsenek buta kérdések, mindenre nagyon kedvesen és türelmesen válaszolnak. Sosem szerettem a nőgyógyászati vizsgálatokat, s bár még most sem a kedvencem, sokkal kevésbé fogok izgulni a következő alkalommal. Sosem távoztam még mosolyogva ilyen vizsgálatok után :) csak ajánlani tudom!! A rendelő is nagyon kellemes, tiszta, modern.Panka NikolaPanka Nikola ★★★★★ Szép, igényes és tökéletes ellátás. Már többször igénybe vettem a klinika szolgálltatásait és mindig ugyan abban a tökéletes ellátásban részesültem. Finom kávé és kedves asszisztensek.Apollónia Kincső Dr. SebestyénApollónia Kincső Dr. Sebestyén ★★★★★ Héra Anna doktornő a világ legcukibb nőgyógyàsza. Előtte mindig férfi dokihoz jártam, aztàn költözés utàn vàltanom kellett és ismerősök őt ajànlottàk. Egy percig sembàntam meg!Idén a harmadik éve, hogy hozzà jàrok. :)Ágnes IgazÁgnes Igaz ★★★★★ Nagyon kedves volt a doktor Úr, és az asszisztensnő is. Az orvos mindent elmagyarázott, hogy mi fog velem történni.A kezelést szinte nem is éreztem.Minden félelmem nagyon hamar elmúlt, megnyugodtam.Köszönöm!Jó szívvel ajánlom mindenkinek ezt a rendelőt, az ott dolgozó orvosokat, nővéreket!Helga WermuthHelga Wermuth ★★★★★ Nagyon kedvesek es segítőkészek, lelkiismeretes orvosok akik gyógyítani szeretnének. Csaj ajánlani tudom.Anett PeszekiAnett Peszeki ★★★★★ Szep, tiszta rendelo, kedves, segitokesz szemelyzet. Kulon meg 15 csillag Hera Anna doktornonek 🤗Krisztián KerekesKrisztián Kerekes ★★★★★ Minden simán ment, és egyesével végigvettük az eredmény minden értékét, elmagyarázták mi mit jelent.Anita MéhészAnita Méhész ★★★★★ Kedves recepciós hölgyek fogadtak.A doktor nő precíz, kedves, türelmes. Minden kérdésemre válaszolt. Teljesen elégedett vagyokJudit TüzérJudit Tüzér ★★★★★ Mindenki nagyon kedves volt a rendelőben, maga a hely modern és barátságos. Megnyugtatónak találtam a falon lévő idézetet, hogy ebben a rendelőben mindig lehet még egy kérdése az embernek. :) Dr. Bíró Noémi a legemberségesebb orvos, akivel eddig találkoztam, mindent nagyon érthetően elmagyarázott, megnyugtatóan kommunikált felém mindent, tanácsokat adott.Judit BengaJudit Benga ★★★★★ Empatikus, közvetlen, barátságos légkör, szakértelem, gyakorlatias orvosi tanácsok⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Móga doktor úrnál jártam, szívesen ajánlom másnak is!Edi irodaEdi iroda ★★★★★ Kitűnő hely, csak ajánlani tudom szívből, mintahogy Corvinon kívül Pasarétit is! Kiváló kedves orvosok, asszisztensek, recepciós hölgyek!Egyesegyedüli gond, hogy dr Kovács főorvos Úr már nem rendel sajnos egyik L33-ban sem😔 Budapesten !Nóra AlbrechtNóra Albrecht ★★★★★ Nagyon jó, és korrekt volt. Mindenki kedves és segítőkész.Rita SzabóRita Szabó ★★★★★ Tényleg minden kérdésemre választ kaptam, türelemmel, hitelesen, emberien, profin! Nagyon köszönöm!György OrgoványiGyörgy Orgoványi ★★★★★ Udvarias, gyors, várakozás mentes kiszolgálás.Így kellene működni az egész egészségyügynek is, amelyért egy életen át fizetünk!Kálmánné BácsatyaiKálmánné Bácsatyai ★★★★★ Jó napot kívánok!Nagyon kellemesen csalódtam,meg tudtam beszélni a kérdéseimet.Köszönőm.Adrienn KalányosAdrienn Kalányos ★★★★★ Kedves Recepciós jo hangulat idopont elott érkeztem de nem volt problemaKényelmes tiszta nyugodt környezet fogadott csak ajánlani tudomKósa BernadettKósa Bernadett ★★★★★ Kiváló, készséges szakemberek egytől-egyig. Kellemes, lágy légkör. Ha magánrendelő, akkor innentől számomra L33. :)Orsolya TompaiOrsolya Tompai ★★★★★ Hamarabb érkeztem a vérvételre, mint a lefoglalt időpont, de nem kellett várnom. Nagyon kedves volt a hölgy, aki vért vett. Egyszerű az online időpont foglalás.Rita TokárRita Tokár ★★★★★ Itt a legjobb kezekben vagyok! MINDENBEN segítségemre voltak, máshová nem is megyek! Profi csapat, akik nagyon-nagyon figyelmesek, segítőkészek!Dr.Nagy Boglárka pedig a legszimpatikusabb doktornő, akivel valaha találkoztam. Kisugárzásával, hozzáértő szakmai tudásával maximális támogatást, segítséget kaptam. Köszönöm! 💕js_loader
L33 Medical - Budaörs
Kitűnő4.9 657 vélemény alapján Írjon rólunk véleményt ittAttila VAttila V ★★★★★ Kellemes hangulatú hely, egyáltalán nincs nyomasztó orvosi rendelő érzete. Kicsit eldugott a bejárat, de pont amikor elbizonytalanodunk, hogy jó helyen járunk-e, akkor kell menni még egy kicsit. Senkit ne tévesszen meg, hogy mindenhol nőgyógyászat van kiírva, más szolgáltatásuk is itt található.eszterkajaneszterkajan ★★★★★ Kedvesek és gyorsan kaptam időpontot! Minden tiszta, rendezett, jól lehet parkolni! Barátságos váró ès rendelők.Purt PetraPurt Petra ★★★★★ Kedves asszisztens és orvos, szép környezetSzabó DóriSzabó Dóri ★★★★★ Ide járok terhesgondozásra és iszonyat kedves mindenki, a doktornő segítőkész, nagyon alaposan kivizsgál, minden kérdésemre válaszol, egy rossz szavam sem lehet, pedig alapvetően kritikusnak tartom magam..Az időpont is komolyan van véve, pontban akkor be is hívtak eddig mindig!!Sőt, telefonon is kellett kérnem egy igazolással kapcsolatban segítséget, le a kalappal a recepciós hölgy előtt, maximálisan segítőkész volt és a megoldásra fókuszált.Csak ajánlani tudom!!! 😊Berkes-Szentirmai RichardBerkes-Szentirmai Richard ★★★★★ Gyors műtéten estem át , minden rendben ment. Csak ajánlani tudom őket ☺️Erzsébet Biróné MóriczErzsébet Biróné Móricz ★★★★★ Több alkalommal jártam a budaörsi rendelőben, az ott dolgozó orvosok és asszisztensek kedvesek és figyelmesek.A rendelőben tisztaság van és jól felszerelt.Belina TimeaBelina Timea ★★★★★ Szép, tiszta rendelő egy nyugodt környezetben, ahol kedves, mosolygós és segítőkész recepciósok várnak.Héra Anna doktornőnél jártam nőgyógyászaton, aki nagyon alaposan kikérdezett és megvizsgált, minden kérdésemre készségesen válaszolt, egyszer sem éreztem kellemetlenül magam a vizsgálat során. Nála rendesebb, profibb, emberségesebb orvoshoz még nem volt szerencsém, a doktornőt és a rendelőt is meleg szívvel ajánlom!Barbara SimonicsBarbara Simonics ★★★★★ Hihetetlen kedves mindenki, türelmesek, kérdezhetsz, elmagyaráznak mindent, h az ember értse. Imádom ezt a rendelöt! És az új helyük is nagyon szép Budaörsön :)Krisztián KovácsKrisztián Kovács ★★★★★ Profi, gyors, korrekt.Kalóz VegaKalóz Vega ★★★★★ Ha várakozás nélküli, fájdalommentes vérvételt szeretnél, itt a helyed:) Karcsi nővér egy igazi csoda! A recepciós hölgy kedvessége is sokat segít, ha izgulsz egy kicsit!Cintia Balázs-BudaiCintia Balázs-Budai ★★★★★ Minden szuper volt.A recepciósok nagyon kedvesek, a doktornő pedig rendkívül körültekintő.Minden kérdésemre választ kaptam.Köszönöm mégegyszer!A jövőben is igénybe fogom venni a szolgáltatásokat.Fruzsina SzilágyiFruzsina Szilágyi ★★★★★ Még csak egyszer voltam, de nagyon elégedett vagyok. A rendelő igényes, a doktornő szakmailag nagyon felkészült, és úgy válaszolta meg a sok kérdésem, hogy végre nem éreztem, hogy gond, hogy érdeklődöm. Szerintem vissza fogok járni. Az ügyintézés telefonon, e-mailben könnyen és gyorsan megy.Anikó VámosiAnikó Vámosi ★★★★★ Megbízhatóság és alaposság jellemzi a doktornőt.Krisztina FodorKrisztina Fodor ★★★★★ Nagyon kedves volt mindenki a Doktornő elmagyarázott mindent érthetően, csak ajánlani tudom.Orsolya MajorosnéOrsolya Majorosné ★★★★★ Biztonságot nyújt minden téren. A szaktudás, a türelem, a felszereltség a környezet.Katinka Pozsgay-FarkasKatinka Pozsgay-Farkas ★★★★★ Először jártam az L33 budaörsi rendelőjében Dr. Tóth Edina doktornőnél. A doktornő és a recepciós hölgyek is nagyon kedvesek voltak, a rendelő pedig igényes és jól felszerelt.Zita KovácsZita Kovács ★★★★★ Könnyen megközelíthető, bizalmat sugárzó hely. A doktornővel maximálisan meg vagyok elégedve.Bea OroszkiBea Oroszki ★★★★★ Először voltam az L33 Medicalnál Budaörsön . Kedves recepciós , nagyon tiszta rendelő . Dr. Rencz Rita doktornőnél voltam ,nagyon kedves és mindent elmagyarázott csak ajánlani tudom.Timea Helyiné MolnárTimea Helyiné Molnár ★★★★★ Nagyon szép, tiszta és igényes rendelők, jól felszerelt eszközökkel. Mi Kerepesi doktornőnél voltunk Budaörsön a tinédzser lányommal és maximálisan elégedettek vagyunk, nagyon alapos és mindent részletesen elmagyaráz, lelkiismeretes munkát végez, csak ajánlani tudom mindenkinek!Éva Kiss-FehérÉva Kiss-Fehér ★★★★★ Sajnos többször volt nagyon rossz, kellemetlen tapasztalatom más orvosoknál, úgyhogy nagyon izgultam a vizsgálat előtt. De szerencsére minden félelmem alaptalan volt, a doktornő (dr. Purcsi Katalin) nagyon kedves és készséges volt. Végre nem kell félnem!js_loader
L33 Medical