fbpx
Az élet legkritikusabb és legszebb pillanataiban is a beteggel lenni – ez a legszebb a mi szakmánkban.

Dr. Fábián Boglárka

szülész-nőgyógyász szakorvos, meddőségi specialista

Dr. Fábián Boglárka vagyok, szülész-nőgyógyász.

A Pécsi Tudományegyetem elvégzése után szakképzésemet Németországban folytattam, szakorvosi képesítésemet is ott szereztem. 

Kezdettől fogva a szülészet-nőgyógyászat állt az érdeklődésem középpontjában. Hatalmas- és széleskörű elméleti tudást igényel, ugyanekkor emellett a manuális készségeknek is fontos szerep jut a betegellátás során.

Nagyon sokoldalú területe ez az orvostudománynak. A várandósgondozáson és a szülések vezetésén túl magában foglalja a nőgyógyászati fertőzések, hormonális zavarok, vizelettartási problémák, onkológiai elváltozások diagnosztikáját és kezelését is, akár gyógyszeres, akár műtéti úton.

Az utóbbi években érdeklődésem a termékenység felé fordult: a meddőség kezelése apró, ám annál fontosabb szegmense a szakmánknak. A tudományos kutatásoknak köszönhetően egyre bővebb ismeretekkel rendelkezünk ezen a területen is, így megfelelő technikai feltételek mellett egyre több páciensnek/párnak tudunk segíteni a szülővé, illetve családdá válásban.

Az egyik legkedvesebb történetem is ezzel kapcsolatos:

“Egy nagyon kedves, a harmincas évei elején járó páciensemnél néhány hónappal első gyermeke megszületése után emlőrákot diagnosztizáltak. Megoperáltuk, végigcsinálta a protokollnak megfelelő kemoterápiát, aztán a sugárkezelést. Három évvel később újból várandós lett, majd egy egészséges kislányt szült. Azóta is tünet- és panaszmentes. Az élete legkritikusabb és legszebb pillanataiban is mellette lehettem: ez a szép a mi szakmánkban.

Szabadidőmben nagyon szeretek olvasni, különösen a latin-amerikai irodalmat kedvelem. A sport gyerekkorom óta a mindennapjaim része, heti 3-4 alkalommal edzek, ám a szabadidőm legnagyobb részét a családommal töltöm. Van egy másfél éves kisfiunk és egy négyéves nagylányunk, így a programjainkat nagyrészt a gyerekekhez igazítjuk.

COVID Antitest szűrés elérhető az l33 medical budaörsi és budapesti rendelőjében!