fbpx

„...50 éves szakmai tapasztalatom mellett tájékozott maradok a legújabb kezelési módszerekben: legyen szó gyógyszeres-, sebészi- vagy alternatív eljárásról.”

Dr. Hamvas Antal

urológus, nephrológus egyetemi docens

Dr. Hamvas Antal vagyok, urológus, nephrológus szakorvos.

Orvosi diplomámat 1969-ben szereztem a Semmelweiss Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán, 1974-ben szereztem meg urológiából a szakvizsgámat, majd 1984-ben nephrológiából. 15 évig voltam az Urológiai Klinika szakmai igazgatóhelyettese. (részletes szakmai életút)

Pácienseim ellátása során kiemelten fontosnak tartom a betegközpontú (holisztikus- mindenre kiterjedő) kivizsgálást és kezelést. Amikor nem csak a felszíni tüneteket nyomjuk el, hanem a probléma mélyére ásva, annak valódi gyökerét megkeresve, a pácienssel egyetértésben határozzuk meg a kezelést – amennyiben szükséges Klinikai háttérrel.

Rendeléseimen kiemelten foglalkozom prosztata elváltozásokkal, merevedési zavarokkal, veseköves páciensekkel, fertőzéses panaszokkal, továbbá nőgyógyászati-urológiai (ún. urogynecológiai) problémákkal. 50 éves szakmai tapasztalataimat felhasználva segítek korábban máshol végzett vizsgálatok, műtéti javaslatok felülvizsgálatában, konzultációjában (a MÁSODVÉLEMÉNY KÉRÉSRŐL itt olvashat részletesen)

Szerencsésnek érzem magam, és büszkeséggel tölt el, hogy az általam bevezetett műtéti technikákat alkalmazzák a mai napig a kollégák az urológiai műtétek során, de talán a legnagyobb elismerés, amikor láthatom, hogy tanítványaim ma már a Klinika vezetői között foglalnak helyet.

Díjak, kitüntetések:

Antal Géza díj (2006)

Batthyanyi-Strathmann díj (2009)

Eötvös József díj (2014)

Semmelweis Egyetem Pro Universitate Érdemrend (2019)

Aranydiploma (2019)

Részletes szakmai életutam:

1969 óta dolgozom a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikáján

1973-ban tettem urológiai szakvizsgát és veszek részt az oktatásban.

1985-ben neveztek ki adjunktusnak, majd miután 1995-ben megvédtem kandidátusi disszertációmat

1997-ben docensi kinevezést kaptam és a Klinika igazgatóhelyettesévé neveztek ki. 1984-ben nephrológiai szakképesítést is szereztem.

2014 óta önkéntes segítőként dolgozom az Urológiai Klinikán.

Az eltelt 50 éves klinikai pályafutásom alatt az urológia számos területén dolgoztam.

Az urológiai sebészeti tevékenység mellett 55 első szerzős közleményem jelent meg és további 160 közleményben szerepeltem társszerzőként.4 urológiai témájú tankönyvben írtam fejezetet, illetve 2 másikban társszerkesztő voltam. Több, mint 200 továbbképző előadást tartottam.  Több nemzetközi kongresszuson szerepeltem poszterrel. Egy videónk a Német Urológus Társaság díját is elnyerte.

Kandidátusi (PhD) munkám témája vesekövesség Perkután és ESWL kezelésének 2000 betegen végzett vizsgálatának eredményessége volt.

Elsők között végeztem hazánkban perkutan nephrostomiát, majd kőeltávolitást és ESWL kezelést 1984 és 1992 között.

1976 és 2006 között nephrológiai tevékenységet is végeztem a Klinikán működő haemodialízis részlegen, amelynek egy ideig vezetését is elláttam. A vesetranszplantált betegek urológiai szövődményeinek ellátásában is részt vettem. Ezen időszakban több száz arteriovenozus fisztulát is készítettem betegeinknél.

Klinikai munkám jelentős részét persze mindezek mellett a daganatos sebészeti műtétek végzése tette ki, valamint ezek oktatása, fiatalok mentorálása, szakdolgozatok, PhD értekezések elkészítésének segítése, bírálata. 

1981-től kezdtem foglalkozni a vizeletürítési és tartási zavarokkal. Munkacsoport tagjaként megalapítottuk az urodinamikai szakambulanciát. Több, ezen a területen új gyógyszer kipróbálásban bevezetésében vettem részt, és hazánkban új műtéti megoldásokat vezettünk be a női és férfi inkontinencia kezelésére.

Ezen tevékenységem következménye volt a Magyar Kontinencia Társaság megalapítása 2005-ben majd a két kiadásban megjelent „Inkontinencia” szakkönyv szerkesztésében megírásában való részvétel, valamit a Társaság működtetése főtitkári minőségben 10 éven keresztül.

Korábban a Magyar Urológusok Társasága főtitkári tevékenység is betöltöttem 1992-96 között, illetve közel két évtizedig részt vettem a vezetőség munkájában.

Rólunk

Olyat rendelőt álmodtunk meg ahová mindenki feszültség nélkül jöhet, ahol tisztelik a betegeket. Olyat, ahol mindig lehet még egy kérdése.

tájékoztatók

  • ÁSZF
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Engedélyek

gyik

  • Szerződött partnerek
  • Egészségpénztárak
  • Cégadatok