fbpx
„Empátia, bizalom, oldott hangulat – számomra ezek alapfogalmak egy vizsgálat során, hogy nőgyógyászhoz járni ne legyen tabutéma.”

Dr. Iszlai-Téglás Beáta

Corvin
szülész-nőgyógyász

Iszlai-Téglás Beáta vagyok, szülész-nőgyógyász.

Erdélyben születtem, az egyetemet is itt végeztem el, csak ezt követően kerültem Budapestre.

Életemet, tanulmányaimat és a munkámat is végigkísérte – és jelenleg is jellemzi – a kemény munka, a precizitás és az alázat. Fontosak tartom, hogy minden helyzetben a maximumot hozzam ki magamból, és hogy a hozzám forduló páciensek azt érezzék a rendelőmben, hogy teljes mértékben rájuk figyelek.

Tudom, hogy nőgyógyászhoz járni nem sokan szeretnek. Hogy megkönnyítsem a helyzetet, igyekszem a gátlásokat feloldva, minél oldottabb légkört teremteni, hogy a betegeim a lehető legkevésbé érezzék magukat feszélyezve. Hiszem, hogy ez sokat számít abból a szempontból, hogy mennyire hajlandóak az emberek orvoshoz fordulni a problémájukkal – mindent megteszek azért, hogy pozitívan befolyásoljam ezt a mutatót.

Sokan kérdezték és kérdezik tőlem, miért választja egy nő ezt a szakmát,

miért vagyunk egyre többen ezen a korábban férfiak uralta területen. Azt gondolom, hogy mi, nők, egyszer mind kislányok, serdülő kamaszok, várandósok, vajúdók, édesanyák voltunk, vagyunk vagy leszünk. Éppen ezért adott a lehetőség egy kellően bizalmas és nyitott légkör megteremtésére orvos és páciens között, úgy a rendelőben, mint a szülőszobán.

Ehhez kapcsolódik egy eset, amire mindig emlékezni fogok: egy nagyon izgulós páciens jött hozzám élete első nőgyógyászati vizsgálatára és rákszűrésére. Tényleg rettenetesen félt attól, hogy vajon mi fog történni, mindenhonnan rémtörténeteket hallott. A vizsgálat végén azt kérte, hadd öleljen meg, mert szörnyű élményre számított, de kellemesen csalódott, egyben határtalanul megkönnyebbült, álmában sem gondolta volna, hogy ezt így is lehet. Az ilyen pillanatok erősítenek meg abban, hogy jó úton járok.

Munkám során nem szeretek rohanni.

Elegendő időt és figyelmet ráfordítva, szakszerű megoldást keresek minden felmerülő kérdésre, panaszra, legyen szó nőgyógyászati problémáról, általános szűrővizsgálatról, vagy akár terhesgondozásról.

Ha úgy érzi, én vagyok az, aki segíthetne a problémáján, jelentkezzen be hozzám bátran!

Rendelés

Corvin

Sz: 16:00 - 20:00

Szolgáltatások