fbpx
„Nőként kiemelt empátiával fordulok pácienseim felé, hiszen pontosan tudom, milyen a másik oldalon állni – azaz feküdni.”

Dr. Kőrösi Júlia

Corvin
Szülész-nőgyógyász

Dr. Kőrösi Júlia vagyok, szülész-nőgyógyász.

A szülészet-nőgyógyászat kényes terület: bizalmi viszonyt kíván, hiszen mégiscsak intim testrészeinkről, szerveinkről beszélgetünk, azokat vizsgálja az orvos. Nőként én nemcsak azt tudom, milyen ezeket a vizsgálatokat végezni, hanem azt is, milyen a vizsgálóágyon feküdni.

Tudom, milyen a másik oldal.

Talán éppen ezért tudok valódi empátiával fordulni a pácienseim felé, és ezért fontos számomra, hogy a rendeléseken bizalmi légkört tudjak kialakítani, hatékonyan oldjam a velem szemben ülő nő feszültségét, szorongását.

Elengedhetetlennek tartom a megfelelő kommunikációt, a páciens egyenrangú félként kezelését, bevonását, a lehetséges kezelési tervekről való részletes tájékoztatást. Az ő testéről van szó, tudnia kell, mi történik és miért, mert ez is sokat hozzátesz a biztonságérzethez, illetve magához a gyógyuláshoz is.

Szívvel-lélekkel

Az egyetemen már az első nőgyógyászati gyakorlat alatt eldöntöttem, hogy később is ezzel szeretnék foglalkozni. Magával ragadott a szakma összetettsége, így nem volt kérdés, merre tovább.

Jelenleg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Szülészet-nőgyógyászati Osztályán dolgozom. A szülőszobai- és osztályos munka mellett részt veszek a kórház területi szakellátásában is, így a szülészeti-nőgyógyászati problémák széles körével, és számos érdekes esettel találkozom.

A következő kérdésekkel, problémákkal, vizsgálatokkal kapcsolatban fordulhatnak hozzám:

Amennyiben úgy érzi, tudok Önnek segíteni, foglaljon hozzám időpontot, várom szeretettel a rendelőben!

Rendelés

Corvin

P 15:00-19:00

Szolgáltatások