Google értékelés
5.0
3571 értékelés alapján
js_loader

Minden, amit a genetikai ultrahangokról tudnod kell

2023. 08. 14.

A várandósság tele van aggodalommal: van valami szörnyen bizonytalan érzete annak, hogy a pocakunkban növekszik egy baba, akit nem látunk, nem hallunk, és úgy általában véve fogalmunk sincs róla, hogy érzi magát. A kismamák többsége természetesen szeretné tudni, hogy minden rendben van-e a babájával, éppen ezért nagyon várják az úgynevezett genetikai ultrahangokat, amik választ adnak nagyon sok kérdésre a kisbaba egészségével kapcsolatosan. De vajon milyen kérdésekre is kapunk választ ilyenkor?

A „kötelező” ultrahangok

A várandósgondozásban jelenleg 3 db ultrahangvizsgálat kötelező, mégpedig trimeszterenként 1.

A 12 hetes „kis” ultrahang

Ezek közül az első az, ami a „12 hetes ultrahang” néven terjedt el a köztudatban. 11 hét + 4 napos terhességi kortól ideális elvégezni, nagyjából a 13. hétig. Ezt a vizsgálatot szokták vízválasztónak tekinteni a leendő szülők: ha a 12 hetes ultrahangon minden rendben, lehet örülni a babának, és meg lehet osztani a hírt a családdal. Gond persze még ezután is lehet, de a vetélések az első trimeszterben a leggyakoribbak, ha azon túlesünk, lényegesen javulnak az esélyek.

Ez az ultrahangvizsgálat egy biztos viszonyítási pontnak tekinthető: egy fontos feladata ugyanis a terhességi kor meghatározása. Ilyenkor a baba méretei még elég nagy pontossággal tudják megmutatni, hogy mikor foganhatott, tehát bármilyen bizonytalanság esetén a terhesség kora gyakorlatilag napra pontosan megállapítható.

Fontos információ, hogy mindig ez a vizsgálat a mérvadó a magzat korát tekintve: mindegy, mikor volt az utolsó menzesz, vagy mit számolt a kismama, esetleg mit mutattak a korábbi vizsgálatok, a kiírt dátumot mindig a 12 hetes ultrahang alapján állapítják meg, és ehhez viszonyítják a baba fejlődését, növekedését.

Gyakran emlegetett részlet a tarkóredő mérése: ez valóban fontos része a 12 hetes ultrahangnak, de csak egy dolog a sokból, amit néznek ilyenkor. Jelzésértékű lehet, ha a tarkóredő 3 mm-nél nagyobb, de olyan felfogás is van, mely szerint a baba korához kell viszonyítani ezt a méretet, tehát pl. egy 11 hét pár napos magzat esetében a 2,8 mm is jelzésértékű lehet.

Az első trimeszteri ultrahangon, bár a terhesség az anyuka pociján még nem is látszik, már meglepően részletesen lehet vizsgálni az anatómiát: a szívet, központi idegrendszert, végtagokat, szerveket. Ki lehet szűrni például durva szívrendellenességeket, központi idegrendszeri eltéréseket, a hasfallal kapcsolatos problémákat stb. De azért persze maradnak nyitott kérdések, amikre a következő vizsgálat ad választ, mikor már nagyobb a baba.

A második „nagy” genetikai ultrahang

A második trimeszterben, egészen pontosan hivatalosan a 18-22. hét közt esedékes a „nagy” genetikai ultrahang. Bár hivatalosan 4 hét van rá, ennek a 4 hetes intervallumnak az elején még nem annyira ideális a vizsgálat időzítése, mert a baba még viszonylag kicsi, a 18-20. hét közt sokat nőnek, változnak még. Emiatt ideálisan a 19-20. hét körülre jó időzíteni ezt az ultrahangot.

A végéig sem jó húzni, ha ugyanis neadjisten valamilyen gond van, ami miatt további vizsgálatok szükségesek, nem sok idő marad erre, mert a 24. hétig le kell ezeket zárni (ez az a határ ugyanis, ameddig súlyos rendellenesség esetén megszakítható a terhesség).

A második genetikai ultrahang egy nagyon részletes magzati anatómiai vizsgálat. Minden megnéz az orvos, amit az első trimeszterben is, emellett pedig még elég sok további markert ellenőriz. Tetőtől talpig végigmegy a baba szervein, mindent megszámol, megmér, ellenőrzi, hogy van-e bármi, ami a normáltól eltérő, fotóz. Teszi mindezt egy checklist alapján, ami biztosítja, hogy semmi ne maradjon ki.

Itt tehát meg lehet nézni, hogy a kisbaba összes szerve megvan-e, megfelelő méretűek-e, a helyükön vannak-e, illetve néhánynál már az is látszik, hogy funkcionál-e. De vannak olyasmik, amik később, vagy majd csak születés után derülnek ki biztosan. 

A harmadik genetikai ultrahang – amikor már tudjuk, hogy minden rendben

A 3. trimeszterben esedékes genetikai ultrahangot a 30-32.hét környékére szoktuk időzíteni. Jellemzően ennek a vizsgálatnak nem tulajdonítanak akkora jelentőséget a kismamák, mint a korábbi kettőnek. Ilyenkor már szinte mindent megnézett az orvos, mindent tudunk, a köztudatban valami olyasmi szerepel, hogy ez csak egy „rutin ellenőrzés”, melynek során megnézzük, mi a helyzet odabent.

Ez azért egyébként nem teljesen igaz. A harmadik ultrahangvizsgálat is nagyon lényeges, ugyanis ilyenkor láthatóvá válnak olyasmik, amik korábban nem annyira voltak ellenőrizhetők. A belek működése, tágulatok, szűkületek például ilyenkorra válnak láthatóvá, mert egész egyszerűen ilyenkorra alakul ki olyan mértékű anyagcsere, ekkorra lesznek akkorák a belek, hogy ezt érdemben vizsgálni lehessen.

Ilyenkor persze már nem sokat tehetünk bármilyen rendellenesség esetén, de ezek a vizsgálatok nagyon fontosak, mert fel tudunk készülni arra, ami a születés után esetlegesen vár a kisbabára – ez akár egy azonnali műtét is lehet. Bizonyos rendellenességek azonnali ellátást tesznek szükségessé, ilyenkor pedig fontos például, hogy a kismama olyan kórházban szüljön, ahol ehhez adottak a feltételek, az orvosi team pedig készen álljon.

Kell-e ultrahangvizsgálat a 3 kötelezőn kívül?

Nemrég még volt a protokollban egy 4. ultrahang a 36-38. héten, de mostanra ez kikerült a kötelezők sorából. Ennek a célja eredetileg az volt, hogy egy utolsó állapotfelmérést végezzenek a szülés előtt, és meghatározzák például azt, hogy befordult-e a kisbaba, rendben van-e a lepény a terhességi korhoz képest, fogja-e bírni a hátralévő időt; van-e elég magzatvíz, megfelelő-e az áramlás a köldökzsinórban stb. Ezt a vizsgálatot, bár már nem kötelező, sok orvos ajánlja még mindig magán keretek közt.

Vannak természetesen speciális helyzetek, amik plusz vizsgálatokat indokolnak. 40 évesnél idősebb kismama esetében például rutinszerűen javasolt a magzati szívultrahang, amit gyermekkardiológusok végeznek. Ugyanez javasolt lehet fiatalabb kismama esetében is, ha a nőgyógyász a rutin genetikai ultrahang során lát valami rendellenességre utaló jelet.

Az ikerterhesség, a diabétesz, bizonyos fertőzéses állapotok szinték okot jelenthetnek arra, hogy több ultrahangvizsgálatot végezzenek a terhesség alatt, illetve bármilyen terhességi komplikáció kapcsán lehet szükség szorosabb ellenőrzésre.

Ha azonban minden rendben, és a pocakban csak egy baba van, elméletileg elég a 3 kötelező ultrahangvizsgálat.

Lát-e mindent az ultrahang?

Sajnos nem. A rend kedvéért mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy a legnagyobb alaposság ellenére sem szűrhető ki minden, ugyanis vannak olyan eltérések, amik egész egyszerűen nem láthatók az ultrahangon. Ilyen például a hallás, a látás, felszívódási zavarok stb. Amikor tehát egy ilyen vizsgálatról azzal a mondattal jövünk ki, hogy „minden rendben”, sajnos tudnunk kell, hogy ez nem biztos; úgy kell érteni, hogy az ultrahangon látható dolgok rendben vannak.

Az ultrahangvizsgálatokat egyébként éppen ezért remekül kiegészítik az úgynevezett non-invazív perinatális tesztek (NIPT), amik az anyai vérből vizsgálják a magzat egészségét (ezekről egy következő cikkben írunk részletesebben). Ezekből nagyon sokféle érhető el, és számos rendellenességet képesek szülni, ami nem feltétlenül jár anatómiai eltéréssel, így az ultrahang nem láthatja.

Mindent azonban még ezzel együtt sem tudhatunk előre – nem vagyunk mindenhatók, és ezt el kell fogadnunk. A tudomány azonban folyamatosan fejlődik, a tesztekkel vizsgálható rendellenességek köre is bővül, így egyre több betegséget tudunk már magzati korban kizárni.

Hasonló cikkek
a kategóriába

Szakértői segítség
a témában?

Genetikai vizsgálatok

  • Budaörs

Rapid rákszűrés

  • Budaörs
  • Corvin
  • Pasarét

Nőgyógyászat

  • Budaörs
  • Corvin
  • Pasarét

Beszéljenek helyettünk

elégedett ügyfeleink

Olvasd el mit mond néhány - hozzád hasonló - ügyfelünk, miután kipróbálták szolgáltatásainkat!

L33 Medical - Pasarét
Kitűnő5.0 1321 vélemény alapján Írjon rólunk véleményt ittRéka KovácsRéka Kovács ★★★★★ Mindig nagyon kedvesen, professzionálisan fogadnak. Az orvosok maximálisan figyelnek a páciensekre, időt szánva minden kérdésre. Hálás vagyok, hogy rátaláltam a rendelőre.Kitti NémetiKitti Németi ★★★★★ Nagyon szeretek ide járni, a legmagasabb minőség és bánásmód, ahol valaha voltam. Benkovics doktornő elképesztően kedves és profi, empatikus, partnerként kezel, minden kérdésemre körültekintően válaszol. Az asszisztensek is csodálatosak, őszintén kedvesek, mindenről tájékoztatnak és tényleg öröm, ahogy fogadják az embereket, különleges légkört teremt már ahogy belépünk. Tiszta és szép az egész rendelő, ízlésesen berendezve. Minden nőnek őszintén kívánom, hogy ezt tapasztalja meg, felüdülés ide járni. Csak ajánlani tudom.Csilla DeákCsilla Deák ★★★★★ Barátságos környezetben alapos kivizsgálás, korrekt orvosi hozzáállás.Fanni JászFanni Jász ★★★★★ Dr. Benkovics Júliához jártam várandós gondozásra, illetve a kontrollon is nála voltam. Nagyon örülök hogy megtaláltam Őt, mindig megnyugtató, naprakész, őszinte válaszokat kaptam. A rendelőt is csak ajánlani tudom, a recepciósok nagyon kedvesek, segítőkészek. Mindig elégedetten és jól informáltan jöttem el.❤️Gréta MinyaGréta Minya ★★★★★ Minden nőtársamnak jó szívvel ajánlom az L33-at. Benkovics Júlia doktornőnél jártam, aki új szintre emelte a nőgyógyászati vizsgálat fogalmát és megmutatta, hogy az igenis lehet egy jó élmény. Biztonságban, jó kezekben éreztem magam, mindezt közvetlen, oldott hangulatban és szép környezetben. A doktornő nagyon kedves, segítőkész, kiváló szakember. Az összes felmerülő kérdésemre készségesen válaszolt és mindent számomra érthetően elmagyarázott. A rendelő nagyon szép, a foglalási felület szuper, az asszisztensek kedvesek és segítőkészek. Nagyon köszönök mindent, nyugodtan és örömmel jövök legközelebb is. ❤️Szilvia PruzsinaSzilvia Pruzsina ★★★★★ Gyönyörű, tiszta rendelő, egyszerű és gyors ügyintézés, 100%-ig profi és kedves személyzet, odafigyelés az apró részletekben is, csak ajánlani tudom őket.Fruzsina ÁrmósFruzsina Ármós ★★★★★ Abszolút a maximumot kaptuk, csak ajánlani tudom őket.Ági M.Ági M. ★★★★★ Az L33 Medical pasaréti rendelőjében mindig nagyon kedves mindenki. Nagyházi doktornő nagyon alapos, kedves és gyors.Amy SzabadosAmy Szabados ★★★★★ On my first visit, I felt extremely comfortable right away. Dr. Bálint answered all my questions. Thank you!Andrea KrenAndrea Kren ★★★★★ Mindig kedvesen, segítőkészen viselkednek az itt dolgozók. Minden kérdésemre készségesen válaszolnak, az orvosi ellátás kiváló és emberi.Benkovics doktornő kedvessége olyan légkört teremt, ahol egy nőgyógyászati vizsgálat egyáltalán nem kellemetlen. A beteget partnerként kezeli, tisztelettel bánik vele, és még nevetünk is, mialatt ő a legprofibban végzi a munkáját.Nagyon szeretek ide járni!Luca MolnárLuca Molnár ★★★★★ Benkovics Júlia doktornőhöz járok, soha nem éreztem még ennyire biztonságban és megbecsülve magam, mint az L33-ban. A recepción is mindig a végtelenségig türelmes és kedves lányok vannak, az orvosok is csodásak, a várakozás is örömteli, nem feszült, mint más rendelőkben. Mindenkinek ajánlom, akiknek rossz tapasztalata volt más orvosokkal, akiket elhajtottak, és nem segítettek a problémáin, vagy akik első tapasztalatnak is a tökéleteset keresik. ♥️Szimonetta TóthSzimonetta Tóth ★★★★★ Sosem jártam még ilyen megnyugtató helyen!Az itt dolgozó emberek pozitív kisugárzása hatalmas megnyugvás! Bárcsak mindenhol ilyen emberek dolgoznánakAlexandra VerébAlexandra Veréb ★★★★★ Dr. Dajka Dalma doktornőnél voltam a mai napon vizsgálaton. Nagyon profi, kedves és alapos a doktornő, minden kérdésemre készséggel és türelemmel válaszolt. Köszönöm!!Füstös-Simon ZsuzsannaFüstös-Simon Zsuzsanna ★★★★★ Nyugodt atmoszféra, segítôkész és kedves recepció, kiváló orvosi hozzáállás.Dr.Farkas Eszter szülész- nôgyógyász szakorvos mindenre kiterjedô tájékoztatást ad, kedvességével, türelmével és szakértelmével eloszlatja az esetleges izgalmakat. Szívbôl ajánlom!Anita BanderAnita Bander ★★★★★ Legjobb hely egy nyugodt, kíméletes vérvételre, vagy akár bármilyen egyéb vizsgálatra!Nad BoyaNad Boya ★★★★★ Mindenki nagyon kedves ! A rendelő elsőosztályú.Időben értesítettek az időpontváltozásról nem hogy eltolódott a beavatkozás dátuma hanem még előrébb is tudták hozni ahogy nekem megfelelt... Ez Magyarországon kellemes meglepetés. A doktornő és az asszisztensek is kiváló munkát végeztek. Rosszat nem tudok mondani. 🙂AjánlomOrsolya BeregszásziOrsolya Beregszászi ★★★★★ Dr Polonka Krisztina doktor nőnél voltunk második alkalommal,nagyon kedves,türelmes csak ajánlani tudom a rendelőt,tiszta, szép kellemes környezet,recepciós lányok kedvesek!Vera HorvathVera Horvath ★★★★★ Dr. Benkovics Júlia volt vizsgáló orvosom. Csak jókat tudok róla mondani. Kedves, empatikus és alapos volt vizsgálat alatt. Minden kérdésemre válaszolt és elmagyarázott mindent úgy, hogy értsem. 2 gyereket szültem, már legalább 15 orvosnál voltam de olyan jó szakemberrel mint a Doktor Nő, nem találkoztam eddig. Recepción munkatársaik is nagyon kedvesek, segítőkészek. Csak ajánlani tudom!Barbara BánkutiBarbara Bánkuti ★★★★★ Nyilván elég kényelmetlen helyzet egy nőgyógyászati vizsgálat, de dr Udvardi Réka hihetetlenül türelmes és kedves. Először voltam nála és rettentően pozitív a véleményem róla, minden kérdésemet megfelelő szaktudással válaszolta meg, alaposan kikérdezett a vizsgálat előtt. Lelkiismeretesen végzi a munkáját, gyors és precíz, egyáltalán nem futószalagon éreztem magam. A rendelő igényes. A recepciós hölgy is nagyon kedves volt.Dóra GosztolaDóra Gosztola ★★★★★ Legcsodásabb nőgyógyászati konzuláció. Felkészült, emberséges, szakmai. Köszönöm, maradok :)js_loader
L33 Medical - Corvin
Kitűnő5.0 1593 vélemény alapján Írjon rólunk véleményt ittZsuzsanna Juhosné KlampeczkiZsuzsanna Juhosné Klampeczki ★★★★★ Kedves, udvarias szakemberek, magas szakmai tudással, tiszta, barátságos környezetben! Csak ajánlani tudom mindenkinek!Szilvia SteinbachSzilvia Steinbach ★★★★★ Minden rendben ment, inzulinrezisztencia laborvizsgálatra érkeztem, profi szolgáltatást kaptam, a lelet fél nap alatt megérkezett az EESZT-be :)Petra KutasiPetra Kutasi ★★★★★ Szép környezet, kedves, figyelmes és alapos szakemberekkel. Nagyon pozitív élményekkel távoztam :)András SomfaiAndrás Somfai ★★★★★ Kellemes, nyugodt légkör. Tapasztalt munkatársak gondozzák a betegeket. A problémáim megnyugtatóan rendezik, elégedett vagyok. Mindenkinek csak ajánlani tudom.Gabriella Pall-JobbagyiGabriella Pall-Jobbagyi ★★★★★ Szerda este 11-kor foglaltam másnap délelőttre időpontot. Minden gördülékenyen ment, várakozás és sorbanállás nélkül. Szép és igényes rendelő, nagyon kedves hölgy, aki minden kérdésemre türelmesen és mosolyogva válaszolt. 15 perc alatt készen voltunk mindennel. Legközelebb is ide jövünk, ha laborra van szükségünk.Andrea Szombatné BallókAndrea Szombatné Ballók ★★★★★ Mindenki kedves, udvarias volt. Először voltam itt de úgy érzem, hogy nem utoljára.A Dr.Úr is türelmes, segítőkész volt. Mindenről megfelelően tájékoztatott. Ajánlom mindenkinek.Orsolya NyíriOrsolya Nyíri ★★★★★ Könnyen idetaláltam, nagyon kedvesek a recepciós lányok és a doktornő is az volt, családias a környezet.Katalin VértesiKatalin Vértesi ★★★★★ Dr.Fülöp Fannidoktornőnél jártam a lézersebészeten.Nagyon kedves, segítőkész , kimagasló szakmai tudással látott el.Minden kérdésre választ kaptam.Most voltam először itt , de biztos hogy ilyen problémákkal csak ide fogok járni.Az asszisztens lányok is nagyon kedvesen fogadtak, közvetlen és megnyugtató mindenki.Köszönöm ezt a kellemes élményt! Mindenkinek csak ajánlani tudom!Evelin HegedűsEvelin Hegedűs ★★★★★ Dr. Nagy Boglárka páciense vagyok, meleg szívvel ajánlom őt! Emberséges, precíz, barátságos légkört teremt és nem utolsó sorban szakmailag is toppon van! A rendelőben egyébként kedvesek, udvariasak a recepciósok is, a szolgáltatás úgy van rendben, ahogy van.Gáborné KissGáborné Kiss ★★★★★ Nagyon elégedettek vagyunk, Dr. Úr számunkra minden kérdésre érthetően válaszolt, mivel mi ehhez laikusak vagyunk. Megnyugodva távoztunk, kedvessége és az információs pultnál lévő hölgyek ugyan ilyen kedvesek voltak. Fél éve küszködünk a bajommal, ha ezt tudtuk volna már régóta túl lennénk. Ismerőseimnek csak ajánlani tudom. Tisztelettel: Kiss Gábor KárolyMiklós SzabóMiklós Szabó ★★★★★ Odafigyelő egészségügyi szakemberek dolgoznak az L33 központban. Köszönöm.Krisztina NagyKrisztina Nagy ★★★★★ Nagyon kedvesek és profi csapat!Henriett PappHenriett Papp ★★★★★ Kedves személyzet és szuper professzionális orvosok!rèka pálrèka pál ★★★★★ Iszlai doktornőnek három *-os 5-ös! Annyira jó a hangulat , mosolyog , beszélget , nyitott . Ilyen rákszűrésre sosem voltam még . Vissza járó leszek bizonyára :)Erika Kurunczi-ErdeiErika Kurunczi-Erdei ★★★★★ Dr. Iszlai-Téglás Beáta Doktornő páciense vagyok, végig Ő gondozta a terhességem is, nem mennék máshoz, és örökké hálásak leszünk Neki a Kis Csodánkért! Nagyon kedves, emberséges, segítőkész, alapos, tényleg bármikor lehetett még egy kérdésünk.Az Asszissztens Hölgyek is nagyon kedvesek, segítőkészek. Csak jót tudok mondani, csak pozitívumokat tudnék sorolni, negatív élmény nem ért minket, és ezt nagyon szépen köszönjük! :)Krisztina WohnerKrisztina Wohner ★★★★★ Nagyon kedves csapat, mindig jó érzéssel érkezünk és távozunk! :)Péter SzilágyiPéter Szilágyi ★★★★★ Dr. Móga Kristóf (illetve az egész csapat) kiemelkedően szimpatikus és profi.Zoltán BazsóZoltán Bazsó ★★★★★ Férfi urológiai vizsgálaton voltam, minden nagyon rendben volt, a hozzáállás még a maganklinikak kozul is kiemelkedő, bárcsak mindenhol ilyen orvosok lennének.István Dr. RónayIstván Dr. Rónay ★★★★★ Minden rendben volt ez alkalommal is. Köszönöm munkájukat.Renata RossiRenata Rossi ★★★★★ Kedvesek és informatívakjs_loader
L33 Medical - Budaörs
Kitűnő4.9 659 vélemény alapján Írjon rólunk véleményt ittB NB N ★★★★★ Nagyon régóta járok ide nagyon fiatalon jelentkeztem be ide elősször egy elég kényes dologgal akkor Dr. Héra Annára esett a választásom ami egy nagyon jó döntés volt. Az elejétől kezdve közvetlen barátságos és szimpatikus volt nekem és nagyon közvetlenül tudtam vele mindenről beszélni aztán sajnos egyéb okok miatt el kellett búcsúznunk egymástól, de a mostani doktornőmet Dr. Purcsi Katalint is nagyon szeretem. Ő kisérte végig a második terhességemet és az elejétől kezdve bíztam benne kedves volt segítőkész és azóta is hozzá járok. Bárki jön ide a legjobb kezekben van.Renáta RenátaRenáta Renáta ★★★★★ Először jártam a rendelőben, a Doktornő, nagyon alapos, kedves, szakértelme: hibátlan, sokat kérdezett, megoldást talált a problémámra.A gyógyszerfelírás gyors a rendelő alatti patikában a vizsgálat után, ki is váltottam. Ajánlani tudom mindenkinek : Dr Szücs Kovács Eszter Nőgyógyász. Még kiemelném a recepciósok, tájékozottságát és kedvességét.Enikő BajkóEnikő Bajkó ★★★★★ Nagyon kedves mindenki aki ott dolgozik.A doktornő kitűnő munkát végez és mindent részletesen elmond.A hely is barátságos.Dr.Kerepesi Judit csak ajánlani tudom mindenkinek.Attila VAttila V ★★★★★ Kellemes hangulatú hely, egyáltalán nincs nyomasztó orvosi rendelő érzete. Kicsit eldugott a bejárat, de pont amikor elbizonytalanodunk, hogy jó helyen járunk-e, akkor kell menni még egy kicsit. Senkit ne tévesszen meg, hogy mindenhol nőgyógyászat van kiírva, más szolgáltatásuk is itt található.eszterkajaneszterkajan ★★★★★ Kedvesek és gyorsan kaptam időpontot! Minden tiszta, rendezett, jól lehet parkolni! Barátságos váró ès rendelők.Purt PetraPurt Petra ★★★★★ Kedves asszisztens és orvos, szép környezetSzabó DóriSzabó Dóri ★★★★★ Ide járok terhesgondozásra és iszonyat kedves mindenki, a doktornő segítőkész, nagyon alaposan kivizsgál, minden kérdésemre válaszol, egy rossz szavam sem lehet, pedig alapvetően kritikusnak tartom magam..Az időpont is komolyan van véve, pontban akkor be is hívtak eddig mindig!!Sőt, telefonon is kellett kérnem egy igazolással kapcsolatban segítséget, le a kalappal a recepciós hölgy előtt, maximálisan segítőkész volt és a megoldásra fókuszált.Csak ajánlani tudom!!! 😊Berkes-Szentirmai RichardBerkes-Szentirmai Richard ★★★★★ Gyors műtéten estem át , minden rendben ment. Csak ajánlani tudom őket ☺️Erzsébet Biróné MóriczErzsébet Biróné Móricz ★★★★★ Több alkalommal jártam a budaörsi rendelőben, az ott dolgozó orvosok és asszisztensek kedvesek és figyelmesek.A rendelőben tisztaság van és jól felszerelt.Belina TimeaBelina Timea ★★★★★ Szép, tiszta rendelő egy nyugodt környezetben, ahol kedves, mosolygós és segítőkész recepciósok várnak.Héra Anna doktornőnél jártam nőgyógyászaton, aki nagyon alaposan kikérdezett és megvizsgált, minden kérdésemre készségesen válaszolt, egyszer sem éreztem kellemetlenül magam a vizsgálat során. Nála rendesebb, profibb, emberségesebb orvoshoz még nem volt szerencsém, a doktornőt és a rendelőt is meleg szívvel ajánlom!Barbara SimonicsBarbara Simonics ★★★★★ Hihetetlen kedves mindenki, türelmesek, kérdezhetsz, elmagyaráznak mindent, h az ember értse. Imádom ezt a rendelöt! És az új helyük is nagyon szép Budaörsön :)Krisztián KovácsKrisztián Kovács ★★★★★ Profi, gyors, korrekt.Kalóz VegaKalóz Vega ★★★★★ Ha várakozás nélküli, fájdalommentes vérvételt szeretnél, itt a helyed:) Karcsi nővér egy igazi csoda! A recepciós hölgy kedvessége is sokat segít, ha izgulsz egy kicsit!Cintia Balázs-BudaiCintia Balázs-Budai ★★★★★ Minden szuper volt.A recepciósok nagyon kedvesek, a doktornő pedig rendkívül körültekintő.Minden kérdésemre választ kaptam.Köszönöm mégegyszer!A jövőben is igénybe fogom venni a szolgáltatásokat.Fruzsina SzilágyiFruzsina Szilágyi ★★★★★ Még csak egyszer voltam, de nagyon elégedett vagyok. A rendelő igényes, a doktornő szakmailag nagyon felkészült, és úgy válaszolta meg a sok kérdésem, hogy végre nem éreztem, hogy gond, hogy érdeklődöm. Szerintem vissza fogok járni. Az ügyintézés telefonon, e-mailben könnyen és gyorsan megy.Anikó VámosiAnikó Vámosi ★★★★★ Megbízhatóság és alaposság jellemzi a doktornőt.Krisztina FodorKrisztina Fodor ★★★★★ Nagyon kedves volt mindenki a Doktornő elmagyarázott mindent érthetően, csak ajánlani tudom.Orsolya MajorosnéOrsolya Majorosné ★★★★★ Biztonságot nyújt minden téren. A szaktudás, a türelem, a felszereltség a környezet.Katinka Pozsgay-FarkasKatinka Pozsgay-Farkas ★★★★★ Először jártam az L33 budaörsi rendelőjében Dr. Tóth Edina doktornőnél. A doktornő és a recepciós hölgyek is nagyon kedvesek voltak, a rendelő pedig igényes és jól felszerelt.Zita KovácsZita Kovács ★★★★★ Könnyen megközelíthető, bizalmat sugárzó hely. A doktornővel maximálisan meg vagyok elégedve.js_loader
L33 Medical