fbpx

Dr. Biró Noémi

Corvin
Szülész-nőgyógyász

Dr. Biró Noémi vagyok, szülész nőgyógyász szakorvos.

Már 14 éves voltam, amikor először fogalmazódott meg bennem, hogy orvos szeretnék lenni, méghozzá szülész-nőgyógyász. Úgy éreztem, a világ legcsodálatosabb dolga a nőkön segíteni, problémáikat megoldani, kétségeiket eloszlatni, a várandósságot végigkísérni. Éreztem, hogy ez a munka képes a hobbimmá is válni. Így már a gimnáziumot is ennek megfelelően választottam: a Gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium biológia-kémia tagozatát végeztem el.

Szakmai utam

Általános orvosit a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen végeztem 2015-ben. Majd rögtön Budapestre költöztem. Rezidens és szakorvosjelölti éveimet a Baross utcai Semmelweis Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán töltöttem, ahol 2021-ben lettem szakorvos.

A klinikán a fekvőbeteg-ellátásban, a terhes- és a nőgyógyászati ambulancián, a kisműtőben és a szülőszobán is dolgoztam, valamint részt vettem orvostanhallgatók gyakorlati oktatásában.

Páciensként is megéltem a szülés folyamatát

2021-ben magam is megtapasztaltam a várandósság örömeit és a szülés élményét. Sok-sok terhességi teszt után egy halványan pozitív volt, és az örömtől a fellegekben jártam. Persze tudtam, hogy még korai az ultrahang-vizsgálat, de alig vártam, hogy ránézzen a kezelő orvosom a kis „borsószememre”. Pontosan ismerem ezt az érzést, és megértem azokat a nőket, akik rögtön látni szeretnék terhességüket ultrahanggal, még akkor is, ha az még korai. Ezután következtek a terhesség által okozott hányinger, kis vérzések, vizesedés, plusz kilók. Most már én is átéltem ezeket a csodákat, mert igen, ez csoda. Még akkor is, ha néha kellemetlen volt. Ezek által lett teljes a szakmám iránti alázatom és elkötelezettségem.

Ha úgy érzi, hogy önnek is tudok segíteni, jelentkezzen be hozzám kényelmesen online

Rendelés

Szolgáltatások