Kardiológia
Corvin

Ha az autója hibásodik meg, szereti szakemberre bízni, hiszen, az ő munkájától függhet akár az élete is. Ne bánjon máshogy a szívével sem!

A szív- és érrendszeri megbetegedések rengeteg embert érintenek – Ön is közéjük tartozik? Egy kardiológiai kivizsgálásból kiderül!

Online Időpont foglalás

Mivel foglalkozik a kardiológia?

A kardiológia a szív- és érrendszeri megbetegedések diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik. A kardiovaszkuláris rendellenességek nagyon gyakoriak a magyar lakosság körében, olyannyira, hogy sajnos sokkal rosszabbul állunk az európai átlaghoz képest, és a vezető halálokok között is szerepelnek ezek a kórképek.

Ez nagyrészt azért van így, mert egyebek mellett az életmód is óriási szerepet játszik a szívet és az érrendszert érintő betegségek kialakulásában. Egészséges életmódban pedig sajnos nem jeleskedünk: nagyon jellemzőek a káros szenvedélyek, a mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás, ez pedig egytől egyig táptalaja az ilyen jellegű problémáknak.

“Ugyan, nekem semmi bajom nincs!”

Biztos ez? Nem ritkán találkozunk olyan pácienssel, aki állítja, hogy a világon semmilyen furcsa tünetet nem észlel magán, a kivizsgálás mégis problémákat fedett fel. Utólag átbeszélve kiderült, hogy voltak tünetei, csak elbagatellizálta őket, nem gondolta, hogy komoly betegséget jelezhetnek.

Milyen tünetek esetén érdemes felkeresni a kardiológust?

mellkasi fájdalom

nehézlégzés

csökkent terhelhetőség

lábdagadás

gyakori éjszakai vizelés

szívdobogás érzés

szédülés

eszméletvesztés

Várjuk azokat, akik:

  • észlelnek magukon tüneteket, de nincs ismert egészségügyi problémájuk,
  • ismert kardiológiai problémájuk van, ami kezelésre szorul
  • különösebb ok nélkül szeretnék magukat kivizsgáltatni, hogy megismerjék a rizikóállapotukat – ez kiemelten javasolt akkor, ha előfordult korábban a családban szív- és érrendszeri megbetegedés

A fenti tünetek közül néhányra bizony hajlamos az ember legyinteni, és ártalmatlan jelenségnek vélni. Ha azonban általánossá válik, többször is előfordul, mindenképpen orvoshoz kell fordulni!

A szíve a teste motorja – fordítson rá kiemelt figyelmet!

Kollégáink, akikhez bizalommal fordulhat:

Dr. Kuti Ferenc

kardiológus
Corvin
Sz: 9:00 - 11:00