Google értékelés
5.0
3999 értékelés alapján
js_loader

online időpontfoglalás Receptírás

Sem megbízhatóság, sem diszkréció, sem empátia terén nem szeretnél kompromisszumokat kötni, mikor rendelőt keresel?

Dietetika

Pasarét

Számos egészségügyi problémára részben vagy egészben megoldást jelent a megfelelő étrend.

A dietetika az egészséges táplálkozással, diétákkal foglalkozó tudományág. A dietetikusok feladata, hogy útmutatást adjanak az optimális étrend összeállításához különböző élethelyzetek és betegségek esetén.

Sokszor már néhány apró változtatás is elég ahhoz, hogy jelentősen javítsunk az egészségünkön pusztán a táplálkozáson keresztül, de persze olyan esetek is akadnak, amikor drasztikusabb változásokra van szükség. Ha ezek elmaradnak, annak hosszú távon komolyabb következményei lehetnek, az alapbetegségek súlyosbodhatnak, szövődmények léphetnek fel. Jó példa erre a 2-es típusú cukorbetegség, amelynél a megfelelő táplálkozás a kezelés egyik alapköve.

A dietetikus az állapotod felmérését és egy alapos konzultációt követően segíten olyan étrend megtalálásában, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy jobban érezd magad, és akár az értékeiden is javíthass. Mivel minden eset más, mindig személyre szabottan, a legújabb ajánlásokat követve állítja össze az alkalmazandó diétát.

Az életmódon változtatni nem könnyű, de a megfelelő segítséggel nem is lehetetlen – fordulj hozzánk, ha szakértői tanácsra van szükséged!

Lénárt Karolina

Google értékelés

„Azonnal találtam megfelelő időpontot online, a rendelő nagyon szép volt a munkatársak pedig szuper kedvesek, a vizsgálat alatt nagyon alapos magyarázatot kaptam mindenre. 1,5 éves babával érkeztem, egy asszisztens hölgy rögtön segített és játszott vele, hogy a vizsgálat zökkenőmentesen történhessen!”

Kiemelkedő színvonalú ellátás szakértői kezekben

Professzionális szolgáltatások
széles választéka

Szakmailag és emberileg
is kiemelkedő orvoscsapat

Egyedi, meghitt
és kényelmes környezet

Miben segít a dietetikus?

A dietetikus segít a megfelelő étrend összeállításában, akár egészséges táplálkozásról, étkezési szokások kialakításáról, akár az ideális testtömeg eléréséről, vagy különböző betegségek (pl. IR, PCOS, terhességi cukorbetegség, pajzsmirigy alulműködés, gyulladásos bélbetegségek, ételintoleranciák/allergiák) kezeléséről van szó.

A táplálkozás mindenkinél egyéni, melyet számos tényező befolyásol (nem, kor, aktivitás, ízlés, szokások, stb.). Ezen információk birtokában tud javaslatokat tenni, tanácsot adni, konkrét ételekkel, ételkészítéssel kapcsolatban is. Az egészséges táplálkozás minden életkorban nagyon fontos, ami már gyermekkorban a megfelelő szokások kialakításával megkezdődik.

Online időpontfoglalás

Hogyan néz ki egy dietetikai tanácsadás

A konzultációra való felkészülés már a személyes találkozás előtt megkezdődik, mivel az első konzultációra kérjük a pácienstől, hogy hozza magával az előző napokon vezetett táplálkozási naplóját.

A konzultáció a táplálkozási anamnézis felvételével kezdődik, itt a betegségeket, társbetegségeket, táplálkozási szokásokat, kedvelt ételféleségeket, panaszokat okozó alapanyagokat gyűjtjük össze. Ezt követően az adott állapotra vagy betegségre specifikus étrendi javaslatokról lesz szó, valamint a táplálkozási napló alapján a mindennapokba beépíthető módosításokat, változtatásokat, receptötleteket, alkalmazható alapanyagokat és ételkészítési eljárásokat beszéljük át. Az első tanácsadást követi körülbelül 4-6 héttel a kontroll alkalom, amikor az elején átbeszélt tanácsok beépítését beszéljük át, valamint az időközben felmerülő kérdéseket.

Online időpontfoglalás

Leggyakoribb kórképek

1. Inzulinrezisztencia

Általában 1 év után érdemes orvoshoz fordulni.

Az inzulinrezisztencia egyre több embert érintő szénhidrát anyagcsere probléma. Sok esetben nem okoz tüneteket, és egyéb kivizsgálás során (pl. meddőség) derül rá fény. A szervek nem tudják megfelelő mértékben felvenni a vérben keringő, étkezéssel bevitt cukrot, amit a szervezet fokozott inzulintermeléssel próbál ellensúlyozni. Ez emelkedett inzulinszintet okoz, amikor a vércukor még normál tartományban marad. Gyakrabban fordul elő túlsúlyosok körében, de vékony testalkatú nőket (és férfiakat) is érinthet! Tünetei közé tartozik: hosszabb éhezés esetén idegesség, izzadás, remegés, nagy mennyiségű étel fogyasztása esetén fáradékonyság, szédülés, alvási nehézség, rendszertelen vagy elmaradó menstruáció, ok nélküli súlygyarapodás, petefészek ciszták megjelenése.
Diagnosztizálása: vércukor terheléses vizsgálattal (OGTT) történik, 75 g cukrot vízben feloldva kell elfogyasztani, és ennek hatását nézik a vércukor- és inzulin értékekre.

2. Policisztás ovárium szindróma (PCOS)

A policisztás ovárium szindróma a szervezet hormonháztartásának működését befolyásolja, elsősorban nőgyógyászati tünetek megjelenésével. Gyakran jár együtt a szénhidrát anyagcsere zavaraival (IR, DM). Kialakulásában szerepet játszhat a túl magas inzulinszint, valamint a férfi nemi hormonok túlsúlya. Tünetei közé tartozik: rendszertelen menstruáció, hasra lokalizálódó hízás, meddőség, bőrproblémák, fokozott szőrösödés.
Diagnosztizálása összetett: endokrinológus és nőgyógyász együttműködésével – panaszok, tünetek, hormonvizsgálatok, ultrahang vércukorvizsgálat alapján.

3. Túlsúly, elhízás

Az elhízás a zsírszövet olyan mértékű felhalmozódása, mely káros hatással van a szervezet működésére. Napjainkban egyre több embert érint (Magyarországon a felnőttek több mint 60%-át!), és sokszorosára növeli a társbetegségek (pl. szív és érrendszer, mozgásszervi, tüdő) előfordulását. Leggyakoribb oka a túlzott energiabevitel és a mozgásszegény életmód, valamint a nem megfelelő táplálkozási szokások. Ezen kívül okozhatják többek közt anyagcsere betegségek is. Diagnosztizálása: BMI-számítása, haskörfogat mérése, testösszetétel érése útján történhet, valamint laboratóriumi paraméterek is informatívak lehetnek.

4. Terhességi cukorbetegség

Az a cukorbetegség, mely a várandósság során alakul ki, vagy akkor lesz diagnosztizálva. A várandósság hatással van az anyagcserefolyamatokra, és ekkor nagyobb eséllyel alakul ki cukorbetegség. Általában diétával egyensúlyban tartható, és a szülést követően elmúlik. Mivel a kezeletlen terhességi cukorbetegség kockázatot jelent mind a magzatra, mind az édesanyára, a megfelelő táplálkozás kiemelt fontossággal bír.
Diagnózisa: Magyarországon a 24-28. terhességi hét között kötelezően elvégzendő 3 pontos vércukorterhelés (OGTT) eredménye adja a diagnózist. Bizonyos esetekben ún. előrehozott vagy korai vércukorterhelés lehet szükséges a 16. terhességi hét körül.

Neked milyen problémában segíthetünk?

Endokrinológia

Az endokrinológia az egész szervezet működésére jelentős hatást gyakorló hormonok termeléséért felelős úgynevezett belső elválasztású mirigyek működési zavaraival, gyulladásaival és daganataival foglalkozik.

Diabetológia

A cukorbetegség népbetegség, legtöbbször mégis viszonylag későn diagnosztizálják. A diabéteszre legtöbbször már csak akkor derül fény, amikor valamilyen egyéb problémát okoz: romlik a látás, nehezen gyógyulnak a sebek, hideggé válnak a végtagok stb. Pedig egy egyszerű szűréssel időben észre lehetne venni a problémát, ezzel elejét véve a szövődményeknek.

Kardiológia

Ha az autód hibásodik meg, szereted szakemberre bízni, hiszen az ő munkájától függhet akár a Te életed is. Ne bánj máshogy a szíveddel sem! A szív- és érrendszeri megbetegedések rengeteg embert érintenek – Te is közéjük tartozol? Egy kardiológiai kivizsgálásból kiderül!

Dietetika

A dietetikus segít a megfelelő étrend összeállításában, akár egészséges táplálkozásról, étkezési szokások kialakításáról, akár az ideális testtömeg eléréséről, vagy különböző betegségek (pl. IR, PCOS, terhességi cukorbetegség, pajzsmirigy alulműködés, gyulladásos bélbetegségek, ételintoleranciák/allergiák) kezeléséről van szó.

A táplálkozás mindenkinél egyéni, melyet számos tényező befolyásol (nem, kor, aktivitás, ízlés, szokások, stb.). Ezen információk birtokában tud javaslatokat tenni, tanácsot adni, konkrét ételekkel, ételkészítéssel kapcsolatban is. Az egészséges táplálkozás minden életkorban nagyon fontos, ami már gyermekkorban a megfelelő szokások kialakításával megkezdődik.

Aktuális áraink

Kardiológia

Poszt COVID szűrőcsomagok COVID betegség utáni szövődmények vizsgálata (3 hónapon belül)49.900 Ft-tól
Szakorvosi vizsgálat + szív UH39.000 Ft
Szakorvosi vizsgálat + szív UH és spirometria (légzésfunkciós vizsgálat)49.900 Ft
Kontroll vizsgálat20.000 Ft

Kiegészitő lehetőség

Nyugalmi EKG kiértékeléssel10.000 Ft
Terheléses EKG kiértékeléssel30.000 Ft

Diabetológia

Első szakorvosi konzultáció35.000 Ft
Kontroll vizsgálat (3 hónapon belül)30.000 Ft
Cukornapló emailes konzultáció (első személyes konzultációt követő 3 hónapon belül )5.000 Ft /db
Dietetikai tanácsadás 1. alkalom (60 perc)
előtte 3 napos táplálkozási napló javasolt
18.000 Ft
Dietetika kontroll alkalom (személyes vagy online) 40 perc10.000 Ft

Dietetika

Dietetikai tanácsadás 1. alkalom (60 perc)
előtte 3 napos táplálkozási napló javasolt
18.000 Ft
Kontroll alkalom (személyes vagy online) 40 perc10.000 Ft

Erre számíthatsz, ha minket választasz
egy átlagos szűrővizsgálaton

A nőgyógyászati vizsgálat a szeméremtest, a hüvely, a méh, illetve a petefészkek vizsgálatából, valamint a méhnyak szűrésből (citológia) áll. A páciens kérésére a szakorvos elvégzi az emlők fizikális vizsgálatát is, melynek során áttapintja az emlőket, valamint a hónaljban található nyirokcsomókat.

Beszélgetés

Az orvos rákérdez az esetleges panaszokra, az utolsó menstruáció időpontjára. Átbeszélitek a menstruációd jellemzőit, fogamzásgátlás módját, és minden más nőgyógyászati kérdést, ami téged foglalkoztat.

Bimanuális (kétkezes) vizsgálat

közel sem olyan ijesztő, mint ahogy hangzik ? Az orvos először szemügyre veszi, majd áttapintja a külső és belső nemiszerveket. Ez a vizsgálat normális esetben egyáltalán nem fájdalmas. Ha fájdalmat érzel: azonnal jelezd az orvosodnak, hisz az betegségre is felhívhatja a figyelmet!

Feltárásos vizsgálat

egy „kacsának” nevezett eszközzel bekukucskál a hüvelyedbe, hogy a méhszájadat, hüvelyboltozatot és hüvelyfalat is megvizsgálhassa. Természetesen mindenkinek megfelelő méretűt használunk: XS-től L-ig. (igen, mint a ruháknál).

Kenetvétel

az orvos leveszi a rákszűréshez, tenyésztéshez szükséges váladékot egy fültisztító vattapálcikára, vagy szempillaspirálra emlékeztető eszközzel. Ne aggódj, ez egyáltalán nem fáj!

Ultrahangvizsgálat

egy kb. két ujjnyi vastag, teljesen csúszós hüvelyi eszközzel történik. Ez sem fájdalmas, esetleg picit furcsa érzés, de ha mégis bármikor fájdalmat, kellemetlenséget érzel, azonnal jelezd az orvosnak! Az ultrahang képét Te is láthatod real time az előtted lévő TV képernyőjén, amin az orvos magyarázni is tud, ha lát valami említésre méltót. (pl: kisbaba, ciszta, mióma, stb).

Az utolsó lépés ismét beszélgetés

a vizsgálat után az orvos elmondja, mit talált Nálad, milyen fontos tudnivalók vannak testedet, állapotodat illetően. Az is lehet, hogy semmi, hisz makk egészséges vagy, és csak az éves szűrésre érkeztél:)

Fordulj hozzánk bizalommal váratlan panaszokkal is

Ha rendellenes vérzést tapasztalsz, azaz akkor vérzel, mikor nem menstruálsz.

Ha fáj, kellemetlen a szex.

Ha a hüvelyváladékod megváltozik: több lesz, más állagú, fura színű, kellemetlen szagú.

Ha viszketést, égő érzést tapasztalsz

Ha bármilyen elváltozást látsz kívül: hólyagok, szemölcsök, kipattogzás, bepirosodás, duzzanat stb.

Túl erős menstruációs fájdalom, túl sok vér, túl hosszú/rövid menzesz fura színű/állagú vérzés.

Alhasi fájdalmak, görcsök, kellemetlenségek esetén.

Ne érezd kínosnak ilyenkor az orvos felkeresését! Csak neked extrém a helyzet, mi minden nap látunk ilyet – számunkra pont olyan, mint egy törött csukló a sürgősségin!

Online időpontfoglalás

L33 Medical kontra átlagos nőgyógyászatok

Együttérző gondoskodás

Kényelmes, ügyfeleinkre szabott időpontok

Több, könnyen elérhető rendelő

Átfogó szolgáltatás kínálat

100% garancia a szolgáltatásra

Az empátia részleges vagy teljes hiánya

Sokszor rugalmatlan időbeosztás

Akár többórás utazást jelentő távolságok

Csak pár, általuk preferált vizsgálat

Futószalagszerű ellátás

Szakértő segítséggel várunk rendelőinkben egyéb nőgyógyászati problémákra is

Terhesgondozás

Hogy a babád a várandósság alatt a lehető legjobb kezekben legyen.

Konzultáció

Ha bármilyen nőgyógyászati jellegű kérdésed van, készséggel válaszolunk rá!

Fogamzásgátlás

Tanácsadás, szájon át szedhető fogamzásgátlók, spirál felhelyezés, egyéb módszerek átbeszélése és alkalmazása.

Termékenységi problémák

Termékenységgel kapcsolatos vizsgálatok.

Vérzészavarok

Keress fel minket, ha úgy véled, a menstruációd rendellenes!

Ha a gyermekednek van szüksége nőgyógyászati ellátásra

Gyermeknőgyógyászaink a lehető legkíméletesebb módszerekkel, gyerekbarát szemlélettel oldják meg a problémát.

Változókori problémák

A menopauza mindenkit érint előbb-utóbb, de nem kell, hogy szenvedés legyen!

Nálunk mindig lehet még egy kérdésed!

Kollégáink a nőgyógyászati tevékenységek széles skálájának szakértői – így biztosítjuk, hogy bármivel is jössz el hozzánk, mindig a lehető legjobb ellátást és a legpontosabb válaszokat kapd!

Bármilyen nőgyógyászati panasz esetén, szűrés céljából, illetve a várandósság alatt is fordulj hozzánk bizalommal!
Online időpontfoglalás

Beszéljenek helyettünk elégedett ügyfeleink

Kitűnő5.0 Alapján 3999 vélemény Írjon rólunk véleményt ittZoltán VerteticsZoltán Vertetics ★★★★★ Maximálisan meg vagyok elégedve.Köszönöm!!!Response from the ownerKöszönjük szépen 🙂 család Földváricsalád Földvári ★★★★★ Kedvesek, segítőkészek és ügyesek!Nikoletta PrigerNikoletta Priger ★★★★★ Dr. Tóth Edina doktornőnél jártam, aki egy igazi csoda! Nagyon precíz, és nagyon megnyugtató. Meghallgatja az embert, és tájékoztat, illetve tanácsokat ad a megoldáshoz! Őt mindenkinek csak ajánlani tudom! A rendelő nagyon jól felszerelt, a recepciós hölgyek pedig tündérek! Visszajàró ügyfél vagyok, és az is maradok, úgy gondolom messze ez a legjobb nőgyógyászati rendelő az országban!😊Vivien Kertész-KalászVivien Kertész-Kalász ★★★★★ Tiszta szívből ajánlom a rendelőt minden nőnek, aki kedves és alapos ellátást szeretne, és minden párnak, akiknek nehézségei támadnak a családalapítással. Dr Farkas Eszter doktornő kiváló meddőségi tanácsadó, a segítségével néhány hónap alatt valóra vált az álmunk. A várandósságomat Dr Dajka Dalma doktornő kísérte végig, jobb kezekben nem is lehettünk volna. Mérhetetlen hálával és szeretettel gondolok a doktornőre, aki a legbutább kérdéseimre is kedves és részletes válaszokat adott. A recepciósok kivétel nélkül kedvesek, figyelmesek. A rendelő modern, tiszta. Ha részem lehet még a várandósság csodájában, az biztos, hogy csak ide fogok járni. Mindent köszönünk! 😊Alexandra DeákAlexandra Deák ★★★★★ A rendelő kellemes, jól felszerelt. A recepciós hölgy nagyon figyelmes. Udvardi Réka doktornő pedig egy csoda. 30 hetes terhesen mentem hozzá először, nyaralás előtt egy vizsgálatra, teljesen ismeretlenül (mert a saját orvosomnak le kellett mondania az előjegyzett időpontot az utolsó pillanatban): kedves volt, nagyon alapos, minden kérdésemre kimerítően válsszolt. Nagyon jó élmény volt, örülök, hogy megismertem a Doktornőt és, hogy ezt a rendelőt választottam.Katalin LaczkoKatalin Laczko ★★★★★ Elégedett vagyok, nem először jártam már a rendelőben. Petronella doktornő felkészült és nagyon alapos.Fanni KrettiFanni Kretti ★★★★★ Kedves asszisztensek, szép, tiszta környezet, profizmus, hozzáértés, pontosság! Minden ami kell, hogy az ember kellemesen érezze magát, amikor igénybe vesz egy egészségügyi szolgáltatást.Tünde MezeiTünde Mezei ★★★★★ Gyönyörű rendelő, nagyon kedves személyzet. Kis Éva doktornő egy kincsResponse from the ownerNagyon szépen köszönjük! Átadjuk a doktornőnek 🙂 Fanni KeresztesFanni Keresztes ★★★★★ A rendelő könnyen megközelíthető, minden lépcsőfordulóban kitáblázott az útvonal, véletlen sem lehet eltévedni. Dr. Daróczi Petronella személyesen is olyan szimpatikus volt, mint az online bemutatkozásban. Nagyon kedvesen és alaposan tájékoztatott mindenről. Mindenkinek bátran ajánlom 🙂Andrea Kovácsné BurkaAndrea Kovácsné Burka ★★★★★ Kellemes környezet, Dr. Káel Kinga doktornő pedig alapos, kedves, türelmes , csupajót tudunk mondani !!!Gergő HellebrandtGergő Hellebrandt ★★★★★ Gyors, hatékony, jó ár-érték arányú ellátást kaptam, az ott dolgozók kedvesek és profik! Ajánlom!Èva SiposnèÈva Siposnè ★★★★★ Maximálisan elégedett vagyok a Corvin L33 Medicál szolgáltatásával! Szép, tiszta környezet, rendkívűl aranyos és segítőkész recepciós hölgyekkel! Külön köszönet Dr. Szabó Ildikó nőgyógyász szakorvosnsak, aki nagyon figyelmes, türelmes nagy szaktudással rendelkező doktornő!😊 Őt igazán érdekelte, mi van velem, türelmesen végig hallgatott és precízen megvizsgált, amit nyujtató hangon folyamatosan kommentált! Én csak a doktornőhöz fogok járni és másnak is tiszta szívvel ajánlom!😊Fatime SzépFatime Szép ★★★★★ Vérvételen voltam az L33-ban. A vérvételt végző hölgy nagyon profi és kedves, semmit nem éreztem és hamar megvolt a vérvétel :)Biztosan bizalommal megyek majd hozzájuk újra.Richard SzaniszloRichard Szaniszlo ★★★★★ Nagyon kedves és profi mindenki. Nem kell félni.Szabina Kocsner-DomonkosSzabina Kocsner-Domonkos ★★★★★ Szívből ajánlom mindenkinek. Igényes, tiszta, szép környezet. Kedves és barátságos fogadtatás. Én Dr. Farkas Eszternél voltam, már másodszor aki mindig rendkívül empatikus és kedves, szívesen válaszol a kérdéseimre és teljeskörű útmutatással lát el mindig :).Judit LernerJudit Lerner ★★★★★ Dr. Daróczi Petronellánál jártam. Nagyon kedves és segítőkész volt, a vizsgálat gyors és fájdalommentes volt! 🙂 Szívből ajánlom mindenkinek!Balázs CsernyiBalázs Csernyi ★★★★★ A lézersebészet szép és gyors munkát végzett.Andrea AblonczyAndrea Ablonczy ★★★★★ Nagyon kedvesek a rcepciósok. Dr Purcsi Katalin nagyon segítőkész és szakmailag is kiváló.Péterová BernadetaPéterová Bernadeta ★★★★★ Dr. Benkovics Júliánál jártam, fantasztikusan kedves orvos és ember. Nemhogy nőgyógyásznál, de semmilyen orvosnál nem éreztem még magam ennyire komfortosan. Ezentúl csak hozzá, örülök, hogy rátaláltam. 🩷 Borzasztóan segítőkész, nem sürget, elmagyaráz mindent, és ténlyeg érzem, hogy szíbvől segíteni szeretne.Tiborné SzerenkaTiborné Szerenka ★★★★★ Dr. Héra Anna kedves, barátságos lénye elfelejteti, hogy egy kellemetlen nőgyógyászati beavatkozásra érkezetem. Kedves, megértő és szakszerű ellátásban részesültem. A rendelő is szép, tiszta. Köszönöm.js_loader
L33 Medical