Sebészet
BudaörsCorvin

Néha nem elég beszedni a gyógyszereket és pihenni egy kicsit. Vannak betegségek, rendellenességek, amik ennél komolyabb, invazív kezeléseket igényelnek.

Sebészkés alá senki sem szeretne kerülni, de van az a helyzet, amikor muszáj.

Az azonban, hogy valakinek sebészeti beavatkozásra van szüksége, korántsem jelenti automatikusan, hogy súlyos a problémája. Néha kisebb kellemetlenségeket is szikével orvosolunk, mint például egy rossz helyen lévő anyajegyet. A skála meglehetősen széles, az apróbb beavatkozásoktól egészen az életmentő műtétekig.

A sebészet invazív eljárásokat alkalmaz, minden esetben gyógyító vagy diagnosztikus céllal.

Mikor kell sebészhez fordulni?

 

Itt most nem fogunk tüneteket, tünetegyütteseket felsorolni, mert ez az, amit egy laikus nem, vagy csak nagyon ritkán tud megítélni. Sebészhez csaknem minden esetben másik területen tevékenykedő orvos küld, miután alaposan kivizsgált, és úgy látja, a panaszokat műtéttel lehet megszüntetni vagy enyhíteni.

Bármely testtájat érintheti olyan betegség, ami miatt szükség van egy invazív beavatkozásra. Éppen ezért, a sebészetnek több ága is van, amik az egyes szervekkel, szervrendszerekkel foglalkoznak.

Milyen panaszok esetén kerülhet képbe a sebészet?

 

A skála rendkívül széles, ezért csak néhány gyakori esetet sorolunk fel, a teljesség igénye nélkül:

 

  • bőrelváltozások, anyajegyek eltávolítása
  • visszér kezelése
  • jó- és rosszindulatú daganatok eltávolítása
  • sérvek gyógyítása
  • epeműtétek elvégzése
  • tályogok, sipolyok műtéti kezelése

 

Ezeken kívül természetesen még számos olyan helyzet lehet, amikor sebészeti beavatkozás indokolt, de leggyakrabban ezekkel keresnek meg minket a páciensek.

 

Jól tudjuk, hogy ijesztő a gondolat, hogy műtétet hajtanak végre az emberen. Mivel egy operáció durva beavatkozást jelent a szervezet működésébe, csak nagyon indokolt esetekben választjuk ezt a módszert, amikor nincs más, hatékony kezelés az adott problémára. A műtét ilyenkor a „kisebbik rossz”, ahogy mondani szokás.

 

Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy pácienseink a lehető legkönnyebben vészeljék át a beavatkozásokat és a lábadozási időszakot egyaránt.

 

Forduljon hozzánk bizalommal!

Kollégáink, akikhez bizalommal fordulhat:

Dr. Fülöp Fanni

sebész
Corvin
K:17:00 - 20:00

Dr. Dákay Alexander

Sebész szakorvos
Budaörs

Dr. Juhász F. Zsolt

sebész - lézersebész
Budaörs
H: 15:00-19:00

Dr. Kovács László

sebész, lézersebész főorvos
Corvin
Pasarét
P: 10:00 - 12:00
P: 14:00 - 17:00