Megnyílt az L33 Medical pasaréti rendelője!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

5 +1 hűsítő tipp kismamáknak

Tegnap hívott egy kismamám, hogy stranddal kapcsolatban szeretne érdeklődni. Mielőtt még bármi mást is kérdezhetett volna, csak annyit mondtam: „helyettem is”!  … Aztán persze megbeszéltük a kérdéseit, aggályait is, de itt jutott eszembe, hogy érdemes lenne átfogóan leírni a nyárra, hőségre, kánikulára vonatkozó lehetőségeket és korlátozásokat.

1.) Strand

Bátran, nyugodtan! Minden további nélkül mehet kismama is strandra/Balatonra/Velencei tóra/tengerpartra! Termálvízbe ne menjen, meg gyerekpancsolóba is mondjuk max térdig – ha van nagytesó, akivel ott kell lenni. De hűvös, úszó vízben, vagy természetes vízben minden további nélkül lehet fürdeni, úszni pár hosszt, amennyi jól esik – valaki pl. rendszeresen úszik terhesség alatt – vagy csak megmártózni: ki mit szeret. Ha valaki még így is nagyon izgul: használjon hüvelyflóra helyreállító kezelést fürdés előtt és után is. (igen, kismama is használhat ilyen készítményeket). A terhesség vége felé érdemes előtte kikérni az orvos véleményét, mert nyitott méhszáj mellett nem igazán javasolt a fürcsi.

2.) Napozás

Módjával, de lehet. Lehetőség szerint 11-től délután 3-ig ne menjen senki sem a napra, de a reggeli és a délutáni órákban, félárnyákban, árnyékban, megfelelő fényvédelemmel lehet a szabadban lenni – és mondjuk közben fagyizni:) Tűző napra viszont nem javasolt menni. Ajánlok még mindenkinek egy széles karimájú szalmakalapot is!

3.) Evés-ivás

Folyadék! A csapból is ez folyik (jájjj….), remélem már mindenki – legyen az kismama vagy nem-kismama – tudja, hogy ilyenkor sokkal több folyadékra van szüksége a szervezetnek! Lehetőség szerint ez ne valami cukros lötty legyen, hanem víz, ízesítve mondjuk citromlével, mentával, uborkával, stb. És folyamatosan kell inni! Az nem megoldás, hogy „egész délelőtt nem ittam semmit, mert nem volt időm”, majd egyszerre megiszik két liter folyadékot. Mindig legyen a táskában egy palack víz, és kéretik folyamatosan iszogatni. Így szédülésnek, ájulás-érzésnek is sokkal kisebb esélye van. Ugyanez igaz az étkezésre is. Inkább gyakran, kevesebbet, könnyű, magas víztartalmú ételeket javaslok.

4.) Tömegközlekedés

Ha egy mód és lehetőség van rá, klimatizáltat kell választani. Ebben a melegben amúgy is mindenki ájul, rosszul van, még a fiatal, sportos, stramm szervezettel bírók is, nemhogy a betegek, vagy várandósok. Bátran kérjük meg az útitársakat, hogy adják át a helyüket. Nem csak akkor, ha már látszik a pocak. Meg kell mondani, akár már a 8. héttől is, hogy „kismama vagyok, szeretnék leülni, kérem”. Ugyanis már a terhesség elején olyan változások mennek végbe a szervezetben, minek hatására csökken a vérnyomás, így sokkal könnyebben ájulhat el a kismama.

5.) Repülő

Ha nincs valakinek nincs trombózis hajlama, a 30-32. hétig lehet repülőre ülni. Pár órás út esetén semmi különös tennivaló nincs, csupán sok folyadék fogyasztása az út előtt és alatt is. Azonban hosszabb repülőút esetén, vagy ha a terhesség más betegséggel is szövődött: mindenképp egyeztetni kell a kezelő orvossal, mert lehet, hogy vérhígítóra lesz szükség. (ez persze sok mástól is függ, pl testsúly, életkor, stb… de ezek mindig egyéni megítélést igényelnek)

    +1.) És senki ne felejtsen el helyettem is strandolni!!!

Klikk a megosztásra, ha tetszett a cikk, vagy úgy gondolod: másoknak is hasznos lehet!

Kategória

Címkék

Rendelő, ahol mindig lehet még egy kérdése!

L33 MEDICAL CORVIN

Telefon: +36 30 695 0177

Cím: 1082 Budapest, Üllői út 44. 1./2.

E-mail: corvin@l33.hu

Nyitvatartás: H-P, 8-20-ig

L33 MEDICAL BUDAÖRS

Telefon: +36 20 33 444 33

Cím: 2040 Budaörs, Lévai utca 33.

E-mail: budaors@l33medical.hu

Nyitvatartás: H-P, 8-20-ig

L33 MEDICAL PASARÉT

Telefon: +36 1 445 1033

Cím: 1026 Budapest, Pasaréti út 38/B.

E-mail: pasaret@l33.hu

Nyitvatartás: H-P, 8-20-ig

2021 Minden Jog Fenntartva L33 Medical Kft.

Készítette:

Kedves Páciensünk!

Tájékoztatjuk, hogy jelenleg új foglalási rendszert tesztelünk. Kérjük, amennyiben foglalása bárhol elakad, nem tud foglalni online, hívjon minket a +36-1/445-10-33-mas telefonszámon, vagy írjon emailt a rendelo@l33.hu email címre. Megértését és segítségét köszönjük!