Gyermeknőgyógyászat
BudaörsCorvin

Gyermeknőgyógyászhoz egészen a csecsemőkortól 18 éves korig lehet fordulni, ha bármilyen szokatlan panaszt, problémát tapasztal az Édesanya vagy a gyermek.

Ebben a korban felmerülhet

  • fejlődési rendellenesség,
  • hormonális zavar,
  • menstruációs problémák,
  • fogamzásgátlási kérdés,
  • hüvelyfertőzések,
  • valamint gyakori, visszatérő hugyúti fertőzések esetén is érdemes gyermeknőgyógyászati vizsgálatot végezni.
Online Időpont foglalás

Hogyan zajlik egy gyermeknőgyógyászati vizsgálat?

Beszélgetés, szükség esetén pici játék, aminek kapcsán lehetőség van a várható vizsgálat elmagyarázására. Nagyobbaknál fontos időt hagyni, hogy feloldódjanak, megnyíljanak, és őszintén, gátlások nélkül tudjanak beszélni a problémájukról. Ebben segítjük őket a beszélgetés kapcsán pszichés felkészítéssel.

Vizsgálat során belső (hüvelyi) vizsgálatra ritkán, és csak nagyon indokolt esetben kerül sor. Szüzeknél ez különleges szabályok szerint történik, speciális technikával. Lehetőség van a vizsgálatot külső, hasi ultrahanggal kiegészíteni. Folyásos panasz (fertőzésgyanú) esetén mini pálcikás mintavétel is történik.

Gyakori eltérés a kisajkak összetapadása - Ennek vizsgálatát követően a szülőkkel közösen választjuk ki a számukra is leginkább elfogadható kezelési módot: krémek használatát vagy azonnali oldást.

Fejlődési rendellenességek vizsgálata során a konzultációt és megtekintést követően a hüvely illetve s végbél vizsgálata szükséges. - A látott elváltozás további lépéseket, esetleg más szakmák bevonását indokolhatja.

Serdülők vizsgálata függ attól, hogy szűz-e a páciens. - Szüzeknél nem kötelező a vizsgálat, konzultáció elégséges lehet. A nem szüzek vizsgálata a felnőttekéhez hasonló.

Kollégáink, akikhez bizalommal fordulhat:

Dr. Kerepesi Judit

szülész-nőgyógyász
Budaörs
K: 8:00 - 16:00

Dr. Kovács Eszter

SZÜLÉSZ-NŐGYÓGYÁSZ, GYERMEKNŐGYÓGYÁSZ
Corvin
Cs: 8:00 - 14:00