Megnyílt az L33 Medical pasaréti rendelője!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Herevisszér – sokakat érint, de nem sokan tudnak róla

Amikor herevisszérről beszélünk, laikusként az ember azt gondolja, valami fájdalmas, kellemetlen problémáról van szó, és talán valami hasonló látványt is társít hozzá, mint a lábon lévő visszerek esetében. Nos, a jó hír, hogy a herevisszér sokszor nem okoz esztétikai problémát. A rossz pedig az, hogy nem is mindig ismerik fel az érintettek, így csöndben tud gondokat okozni a szervezet működésében.

Kiket érint?

Bárkinél előfordulhat herevisszeresség, de jellemzően a magas, vékony fiatal férfiaknál gyakori, kamaszokat is érint. Nagyon sok esetben a férfi észre sem veszi, hogy problémája van. Véletlenül derülhet ki rutin urológiai vizsgálaton, esetleg a here tapintásán lehet érezni – bár aki nem ért hozzá, nem igazán tudja, mit kell éreznie.

Nagyon sokszor a babatervezéskor derül ki a probléma, ugyanis a herevisszér zavart okoz a spermiumok termelődésében, ami miatt a spermaszám drasztikusan lecsökkenhet, túl alacsony lehet ahhoz, hogy létre tudjon jönni a megtermékenyítés. A jó hír, hogy a tágulat helyrehozásával ez a probléma is megszűnik, így a nemzőképesség is visszatér.

Nem mindig tünetmentes

Tudni kell ugyanakkor, hogy a herevisszér nem mindig tünetmentes. Előfordulhat fájdalom, főleg melegben, sportolás után, de lehet szinte állandó is. Kellemetlen, nehéz, húzó érzés is jelen lehet, a fájdalom sugározhat derékba is. Mindig intő jel, ha megváltozik a here tapintása, kötegeket lehet érezni közvetlenül a here fölött, a herezacskóban.

Fontos tudni, hogy az esetek túlnyomó többségében a bal here érintett. Amennyiben a jobb herénél tapasztalunk visszérszerű tüneteket, további vizsgálat szükséges, mert előfordulhat, hogy más is van a háttérben, például daganat.

A diagnózis felállítása tapintásos vizsgálattal, valamint ultrahanggal történik.

Hogyan kezeljük?

A herevisszeret nem kell minden esetben kezelni. Ez csak akkor jön szóba, ha kellemetlenségeket okoz a mindennapokban, vagy a termékenységet gátolja.

Műtéttel szokták a problémát megoldani, lehet nyitott módszerrel vagy laparoszkóppal is. A műtét a herevéna bizonyos mértékű lekötését jelenti. A műtét célja, hogy a here tág vénáinak lekötésével megszűnjön a pangás, helyreálljon a keringés. Ha ez megtörténik, a fájdalom elmúlik, és a spermiumok termelődése újra normális lesz.

Kategória

Rendelő, ahol mindig lehet még egy kérdése!

L33 MEDICAL CORVIN

Telefon: +36 30 695 0177

Cím: 1082 Budapest, Üllői út 44. 1./2.

E-mail: corvin@l33.hu

Nyitvatartás: H-P, 8-20-ig

L33 MEDICAL BUDAÖRS

Telefon: +36 20 33 444 33

Cím: 2040 Budaörs, Lévai utca 33.

E-mail: budaors@l33medical.hu

Nyitvatartás: H-P, 8-20-ig

L33 MEDICAL PASARÉT

Telefon: +36 1 445 1033

Cím: 1026 Budapest, Pasaréti út 38/B.

E-mail: pasaret@l33.hu

Nyitvatartás: H-P, 8-20-ig

2021 Minden Jog Fenntartva L33 Medical Kft.

Készítette:

Kedves Páciensünk!

Tájékoztatjuk, hogy jelenleg új foglalási rendszert tesztelünk. Kérjük, amennyiben foglalása bárhol elakad, nem tud foglalni online, hívjon minket a +36-1/445-10-33-mas telefonszámon, vagy írjon emailt a rendelo@l33.hu email címre. Megértését és segítségét köszönjük!