Google értékelés
5.0
3943 értékelés alapján
js_loader

Felfáztam – vagy mégsem? Mi okozza a kínzó pisilési ingert és fájdalmat? (VIDEO)

2022. 10. 28.

Szinte egy nőnek sem ismeretlen a probléma: érzi, hogy pisilnie kell, el is megy vécére, csak aztán amikor állna fel, valahogy nem múlik az érzés. Maga a vizelés is ég, csíp, de a legrosszabb, hogy olyan, mintha sosem ürülne ki a hólyag, folyamatos az inger, az alhasi diszkomfort, fájdalom. A vécé tartalmára pillantva olykor véres vizelet látványával is találkozhatunk. Ez bizony a hólyaghurut, felfázás, cystitis – leginkább ezen a 3 néven ismerjük. De vajon mindig ugyanarról a betegségről van szó? Kihez kell vele fordulni és mit lehet tenni ellene?

Mit is jelent a felfázás, hólyaghurut vagy cystitis?

A három elnevezés ugyanazt a betegséget takarja. Nagyon kellemetlen probléma, aminek a tünetei egészen széles skálán mozoghatnak attól kezdve, hogy gyakori vizelési ingert tapasztalunk, egészen addig, hogy komoly fájdalmak jelentkeznek pisiléskor, vagy akár azon kívül is, és véres vizeletet ürítünk.

A tünetek súlyossága rendszerint összefüggésben van a fertőzés súlyosságával is. Minél jobban megnehezíti a mindennapjainkat a hólyaghurut, annál makacsabb, csúnyább fertőzéssel állunk szemben.

Mit is jelent a felfázás, hólyaghurut vagy cystitis?

Milyen orvoshoz fordulhatunk cystitis esetén?

Ha a problémát felismertük, a következő kérdés, hogy milyen orvoshoz kell fordulni vele.

Nők esetében többnyire adja magát a gondolat, hogy ha a nemi szerveket érintő kellemetlenséget tapasztalnak, akkor a nőgyógyászt kell felkeresni. Sok esetben ez igaz is, cystitisnél azonban a tünetek a húgyutakon jelentkeznek, ezért legtöbbször ez inkább urológiai probléma.

Első körben ugyanakkora a háziorvoshoz célszerű ellátogatni, aki kérhet vizelettenyésztést, illetve a tünetek súlyosságától függően akár antibiotikumot is felírhat. Szakorvosi vizsgálatra akkor lehet szükség, ha a hólyaghurut visszatérőnek vagy krónikusnak bizonyul, azaz vagy nem múlik el teljesen, vagy évente háromnál több alkalommal is jelentkezik. Ekkor feltételezhetjük, hogy valami komolyabb ok húzódik a háttérben, ezért érdemes urológus szakorvoshoz fordulni.

Mi okozza a hólyaghurutot?

Hólyaghurut esetén a kiváltó ok többféle is lehet, maga a betegség azonban szinte mindig ugyanaz: bakteriális fertőzés, mégpedig az esetek mintegy 95%-ában az e-coli baktérium bizonyos típusainak elszaporodása, ami bakteriális gyulladást generál a hólyagban.

Ami az egyes esetekben különböző, az az, hogy az e-coli milyen okból tud annyira elszaporodni, hogy probléma legyen belőle.

Szexuális együttlét

A legtöbb esetben a hölgyek szexuális együttlét után tapasztalják a tüneteket, ami azért van, mert fizikai, valamint immunológiai hatás éri az érintett területet, aminek következtében a baktériumok a számukra ideális környezetben találják magukat, így a számuk megsokszorozódik. A fizikai behatás miatt azok a baktériumok, amik normál esetben is jelen vannak az intim tájékon, könnyebben sodródhatnak fel a hólyagba.

Sokan tapasztalnak emellett új kapcsolat esetén rendszeresen jelentkező hólyaghurutot, ami lehet új immunológiai behatások miatt: az új partner flórája idegen a miénk számára, ettől pedig megborul az egyensúly, a bacik könnyen szaporodnak el.

„Felfázás”

Nagyon sokan felfázásként ismerik a hólyaghurutot, azonban a hideg közvetlenül nem tud ilyen tüneteket okozni. A hideghez az állapotnak annyi köze van, hogy hatására az immunrendszer aktivitása megváltozik oly módon, hogy a fehérvérsejtek kevésbé lesznek aktívak, így a baktériumok könnyen jutnak be a hólyagba és szaporodnak el. A problémát tehát továbbra is a baktériumok okozzák, a hideg csak egy olyan körülményt teremt számukra, ami megfelel az igényeiknek.

Életkor, alapbetegségek, genetika

A kiváltó okok között szerepelhet az idősebb kor, egészen pontosan az időseknél jellemző hormonhiány, valamint anatómiai változások.

Hajlamosító tényezők lehetnek olyan alapbetegségek, mint például a hólyagkő, a vizeletürítési zavarok. Szerepet játszhatnak a visszatérő hólyaghurut kialakulásában genetikai faktorok, valamint bizonyos vércsoportok esetében is gyakrabban fordulhat elő a probléma.

Nemi betegségek

Ritkán, de lehetnek cystitisre utaló tünetei bizonyos nemi betegségeknek is. Ez főleg akkor szokott felmerülni, ha a probléma nagyon makacs, antibiotikumra sem reagál jól. Ilyen esetekben az urológus szokott STD-szűrést kérni, akkor is, ha egyébként nem valószínű, hogy ez áll a háttérben.

Terhesség

Érdemes tisztában lenni vele, hogy a hormonális változások miatt várandósan is nőhet a hajlam cystitisre, ebben az esetben azonban semmilyen otthoni praktikával, vagy gyógyhatású készítménnyel nem érdemes kísérletezni – minden esetben indokolt felkeresni az orvost!

Mit tehetünk a hólyaghurut ellen?

A hólyaghurut nagyon fájdalmas és kellemetlen probléma tud lenni, ezért érthető, hogy igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy minél hamarabb megszabaduljunk tőle. Sajnos azonban csodaszer nincs, azaz semmit nem tudunk tenni, ami egyik pillanatról a másikra megszünteti a tüneteket. Olyan praktikák ugyanakkor vannak, amik segítenek azok mérséklésében.

Házi praktikák enyhe tünetek esetében

Ha nincsenek súlyos tünetek, akkor első körben egyértelműen a házi megoldások jönnek szóba. Elsődleges fontosságú a bőséges folyadékfogyasztás, ami kissé talán ellentmondásosnak tűnhet, mivel az ember amúgy is kétpercenként pisilni jár hólyaghurut esetén, azonban a baktériumok kimosása miatt a bő vizeletürítés kifejezetten hasznos.

Vannak vény nélkül kapható szerek, amik a hólyaghurut megelőzésére, illetve kezelésére alkalmazhatók. Ezek közül legismertebb a tőzegáfonya, valamint a d-mannóz. Tudni kell azonban, hogy ezek legtöbbször inkább a megelőzésre alkalmasak, semmint a már kialakult hólyaghurut kezelésére.

Sokaknak esik jól ilyenkor a meleg fürdő, illetve jó néhányan esküsznek a kamillás fürdőre is.

Amikor orvosra van szükség

Cystitis esetén akkor kell orvoshoz fordulni, amikor a tünetek nagyon súlyosak, azaz komoly fájdalmakat tapasztalunk, valamint véres vizeletet ürítünk. Ez a kettő egyébként általában összefügg, tehát amikor már eljut a fertőzés a véres vizelet szintjéig, akkor többnyire a fájdalom is elég erős. Ilyen esetben az antibiotikumos kezelés fog megoldást jelenteni, de persze nagyon nem mindegy, hogy milyen típusú antibiotikumot szedünk. Az urológus szakorvosok gyakran találkoznak ezzel a problémával, ezért ők tudnak a legbiztosabban olyan gyógyszert ajánlani, ami gyorsan megszünteti a fertőzést.

Szintén ok az orvos felkeresésére a krónikus, vagy visszatérő hólyaghurut, ilyen esetekben ugyanis feltételezhetően komolyabb probléma is állhat a háttérben, úgymint egy felfedezetlen alapbetegség – a kiváltó ok megszüntetésével fogunk a hólyaghuruttól is megszabadulni.

A cystitis megelőzése – mit tehetünk ellene?

Vannak bizonyos praktikák a cystitis megelőzésére, amik hatékonysága azonban vitatott. Tény ugyanakkor, hogy ártani nem ártunk vele magunknak, ezért az arra hajlamosaknak célszerű lehet ezeket a praktikákat beépíteni a mindennapjaikba.

  • Ahogy már említettük, tőzegáfonya, valamint a d-mannóz kiváló lehet megelőzésre.
  • Mivel közvetve a hideg is hozzájárulhat az e-coli baktériumok elszaporodásához, ezért érdemes arra is odafigyelni, hogy a lábunk, derekunk, a fenekünk ne fázzon, ne legyen kitéve hidegnek.
  • Mivel a fő kiváltó ok általában a szex, érdemes erről is külön említést tenni. A higiénia fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni: szexuális együttlét előtt és után is érdemes zuhanyozni, vannak ugyanakkor, akik szerint az is nagyon fontos, hogy szex után történjen vizeletürítés.

Nem bizonyított, hogy mindezek valóban hatékonyak lehetnek a hólyaghurut ellen, azonban ártani sem ártanak, ezért az arra hajlamosak megpróbálkozhatnak velük.

Felfázás: Nem feltétlenül súlyos, de komolyan kell venni

A hólyaghurut, felfázás, cystitis tehát számos okból alakulhat ki, és a lefolyása is nagyon különböző lehet. Egyszeri hólyaghurut esetén, ha a tünetek enyhék, szóba kerülhet az is, hogy otthoni praktikákkal kúráljuk ki magunkat, azonban súlyosabb lefolyás, vagy visszatérő jelleg esetén már indokolt orvosi segítséget kérni.

Amennyiben a hólyaghurut gyakori vendég az életünkben, egy alaposabb kivizsgálás sem árthat, ami fényt deríthet az esetleges háttérben meghúzódó okokra.

Beszéljenek helyettünk

elégedett ügyfeleink

Olvasd el mit mond néhány - hozzád hasonló - ügyfelünk, miután kipróbálták szolgáltatásainkat!

L33 Medical - Pasarét
Kitűnő5.0 Alapján 1477 vélemény Írjon rólunk véleményt ittPéterová BernadetaPéterová Bernadeta ★★★★★ Dr. Benkovics Júliánál jártam, fantasztikusan kedves orvos és ember. Nemhogy nőgyógyásznál, de semmilyen orvosnál nem éreztem még magam ennyire komfortosan. Ezentúl csak hozzá, örülök, hogy rátaláltam. 🩷 Borzasztóan segítőkész, nem sürget, elmagyaráz mindent, és ténlyeg érzem, hogy szíbvől segíteni szeretne.Ildikó SomogyiIldikó Somogyi ★★★★★ Minden nagyon-nagyon rendben volt . Molnár doktornő roppant kedves és empatikus volt , legközelebb is őt fogom felkeresni .Vivien FenyvesVivien Fenyves ★★★★★ A doktornő nagyon kedves a recepció nagyon hangulafos, gyermek barát.Victoria LengeiVictoria Lengei ★★★★★ Tegnap foglaltam időpontot a mai napra nőgyógyászati vizsgálatot. Dr Koroknay Vanda rendkivül kedves és hozzáértő, mindent elmagyarázott és a kérdéseimre válaszolt. Ide fogok jönni a jövőben is mert maximálisan elégedett vagyok!Erika AjtaiErika Ajtai ★★★★★ Minden rendben volt,a doktornőt szívből ajánlom mindenkinek! ♥️♥️😘Nóra KoleszaNóra Kolesza ★★★★★ Dr. Farkas Eszter-nél jártam első alkalommal az L33 medicalban, ami már az első pillanattól kezdve elnyerte a tetszésemet, a kellemes hangulatú várótermével, valamint a szintén nagyon kedves recepciós hölgyek segítsége is pozitív volt számomra. Az időpontomra ugyan pontosan érkeztem, egy 15p csúszás így is volt, ami azonban egyáltalán nem volt zavaró. A doktornő kedvessége, nyitottsága és figyelme számomra nagyon pozitív volt, úgy érzem egy megfelelő, befogadó közeget teremtett meg a vizsgálat alatt. Bátran ajánlom a doktornőt és az L33 medical-t is, aki magas színvonalú, emberi hozzáállásban szeretne részesülni orvosi vizsgálata során!😊Antal ImolaAntal Imola ★★★★★ Tiszta, igényes a hely. A recepción mindig segítőkészek. Esetemben, hosszabb vizsgálatsorozat során előfordult, hogy hibáztak (időpont témában). Szeretném kiemelni Kerekesné B. Csilla V. Asszisztens rendkívüli segítőkészségét és figyelmességét. Több alkalommal is ő segített a problémák megoldásában.Anita LaczóAnita Laczó ★★★★★ Megnyugtató, biztonságos légkörben a legprofibb szakmaiság. Köszönöm!Zita VargaZita Varga ★★★★★ Profi és nagyon kedves mindenki, jó szívvel ajánlom a rendelőt és kivétel nélkül az összes orvost.Dóri SzilágyiDóri Szilágyi ★★★★★ Pedáns, világos budai rendelő. Az asszisztencia és a a doktornő hozzáállása is nagyon alapos és megnyugtató. Speciális problémával kerestem meg Benkovics doktornőt, akinél egy percig se éreztem, hogy hamar "túl akarna lenni rajtam", pedig ezt az elmúlt években sajnos nem egy magán orvosi központban gyakran érzékeltem. Egyszóval, pozitív élménnyel és új információkkal távoztam.Zita VargaZita Varga ★★★★★ Rendkívüli kedvesség, pontosság és figyelmesség.Méghozzá a vérvétel is abszolút fájdalmatlan volt.Andrea PribillaAndrea Pribilla ★★★★★ Pontos, alapos, hozzáértő ellátást kaptam. Nagyon kedvesek voltak. Szívből ajánlom.Harsányi-Simon GyöngyvérHarsányi-Simon Gyöngyvér ★★★★★ Szép, rendezett rendelő. Dr. Farkas Eszter egy kedves, udvarias doktor nő. Megnyugtató volt nála a vizsgálat.Andrea BaloghAndrea Balogh ★★★★★ Nagyon empatikus közeg! Mind a recepció mind a szakorvos (dr.Benkovits Júlia) best of! Szeretek ide járni mert törődést kapok és igazán problémafókuszú a szakmai ellátás!Ágnes MustóÁgnes Mustó ★★★★★ A legjobb orvos élményem volt valaha.Evelin SznopkaEvelin Sznopka ★★★★★ Kultúrált, újszerű és modern kialakítású rendelő, végtelenül kedvesszemélyzettel (doktornő és asszisztense). Először jártam náluk, nagyon pozitív megtapasztalás volt számomra, és én is ide fogok járni, innentől kezdve bátran merem ajánlani! 😊Fanni GyenisFanni Gyenis ★★★★★ Ma jártam vizsgálaton Benkovics doktornőnél mindenkinek teljes mértékben csak ajánlani tudom! Mindehol így kellene zajlani egy nőgyógyászati vizsgálatnak! Precíz, hozzáértő és nagyon kedves.Márton IstvánMárton István ★★★★★ A környezet barátságos, szép, tiszta. Dr Polonka Krisztina vizsgált. Alapos, kedves. Ajánlom!Edina FarkasdiEdina Farkasdi ★★★★★ Nagyon udvarias, szakmailag alapos, korrekt szolgáltatás.Pálinkás AlexandraPálinkás Alexandra ★★★★★ Mindegyik L33 rendelő igényes, az asszisztensek is kedvesek. Nagy Boglárka doktornőt szívből ajánlom🙂js_loader
L33 Medical - Corvin
Kitűnő5.0 Alapján 1766 vélemény Írjon rólunk véleményt ittTiborné SzerenkaTiborné Szerenka ★★★★★ Dr. Héra Anna kedves, barátságos lénye elfelejteti, hogy egy kellemetlen nőgyógyászati beavatkozásra érkezetem. Kedves, megértő és szakszerű ellátásban részesültem. A rendelő is szép, tiszta. Köszönöm.Aniko NagyAniko Nagy ★★★★★ Nagyon hálás vagyok Dr. Daróczi Petronellának a figyelmes és szakszerű ellátásért. Már az első alkalommal, amikor beléptem a rendelőjébe, éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Rendkívül türelmesen és megértően válaszolt minden kérdésemre! Az empátiája és a szakmai hozzáértése egyaránt kiemelkedő, ami megnyugtató érzést adott a vizsgálatok során. Mindenkinek szívből ajánlom őt, aki megbízható nőgyógyászt keres!Dorottya IhászDorottya Ihász ★★★★★ Mindig maximális odafigyelés, szakértelem, és persze kedvesség jellemzi őket. Tényleg nagyon jó szívvel tudom ajánlani a rendelőt!Gáspár ViktóriaGáspár Viktória ★★★★★ Iszlai doktornő nagyon kedves volt .Minden kérdésemre megkaptam tőle a választ! Körültekintő alapos vizsgálatban volt részem! Profi csapat! Mindenkinek csak ajánlani tudom őket!Katalin CsehKatalin Cseh ★★★★★ Nagyon kedves és segítőkész mindenkiGyors és szakszerű ellátás.Köszönöm szépen, nagyon elégedett vagyokF SF S ★★★★★ Professzionális csapat. Szigethy doktor úr nagyon jó szakember, türelmes és kedves. A recepción a hölgyek mosolygósak és segítőkészek voltak. Jó élménnyel távoztam, köszönöm!Henriette GyarakiHenriette Gyaraki ★★★★★ Nagyon empatikus, türelmes és magas színvonalú ellátást kaptunk, további panasz esetén is ide fogunk jönni. (sebészet - lézeres körömszél eltávolítás) Csak ajánlani tudjuk másnak is! Köszönjük a pozitív élményt!Siti ZoltánSiti Zoltán ★★★★★ Ez a rendelő nagyon ügyesen dolgozik és ajánlom mindenkinek mert fájdalom mentesen csináljákPuncsuhás PetraPuncsuhás Petra ★★★★★ Dr. Szigethy Tamásnál jártam, és a lehető legjobb kezekben éreztem magamat! Megtaláltam az ideális orvost, és ha szükségem lesz rá, biztosan ide fogok visszatérni!Edina RostásEdina Rostás ★★★★★ Mindenki nagyon kedves és türelmes! Legyen szó vizsgálatról vagy laborról. 🙏🏼Zsófi SzepessyZsófi Szepessy ★★★★★ A rendelő szép és rendezett, mindig mindenki nagyon kedves. Dr. Héra Annához járunk terhesgondozásra, aki nagyon figyelmes, elmondhatatlanul cuki és ami nekünk nagyon nagy plusz, hogy tegeződik velünk. Az első nőgyógyász, akiben megbízunk, pedig jártunk már jó sok helyen. A missed abortiont szomorúságnak nevezte, ami nekünk nagyon jólesett. Végre találkoztunk valakivel, aki empatikus, emberi és érti miken mentünk keresztül. Minden vizsgálatot nagy odafigyeléssel végez és minden kérdésünkre készségesen válaszol. Csak ajánlani tudom ezt a helyet! Volt, hogy volt kis csúszás, de biztos, hogy azért, mert valaki több időt igényelt és mikor mi voltunk először ezt a plusz 20 percet mi is megkaptuk felár nélkül.Klaudia FáczánKlaudia Fáczán ★★★★★ A Klinikák mindenki nagyon kedves és profi, hamar elmulasztották a félelmem. Ajánlom!Dora KomoroczyDora Komoroczy ★★★★★ Nagyon kedves mindenki a rendelőben, az első pillanattól kezdve az utolsóig! Csak ajánlani tudom!Balogh MónikaBalogh Mónika ★★★★★ Dr. Daróczi Petronella az orvosom. Kedves, mosolygós és türelmes személyisége szerintem mindenkit megnyugtat. Nagyon örülök, hogy rátaláltam az L33 Medical Centerre.Judit TormaJudit Torma ★★★★★ The place is easy to approach with public transport, signs show the way, so it was really without any problem to get there. The place is nice and clean, both the receptionist and the doctor were polite and very nice. I could really ask as many questions as I just had. No rush, no judgement, no body shaming. Trust for the first sight!Kriszta KovácsKriszta Kovács ★★★★★ Nagyon kedvesek az orvosok és a stáb is, segítőkészek, fiatalok, mosolygósak. És isteni a kávé :DNóra KarsaiNóra Karsai ★★★★★ Sok pozitív vélemény alapján választottam az L33-at, jelenleg terhesgongozásra, valamint az ezzel kapcsolatos vizsgálatokra járok ide. Mindenki nagyon kedves és az orvosok magasan képzettek, a gépek is sok esetben jobbak mint állami intézményekben. Az ultrahangon bent lehet a férjem is és egy nagy képernyőn minden alkalommal babamozizhatunk. Várandósgondozásra Iszlai doktornőhöz járok, nagyon kedves, minden kérdésünkre készséggel válaszol és nagyon sok hasznos tanácsot kaptunk. Genetikai ultrahangnál pedig dr. Fekete Áront ajánlanám, mert elképesztően alapos, mindent többször is lemér, és a vizsgálat alatt végig nekünk is magyarázta mit látunk a képernyőn. Az áraik szerintem a többi magánkórházhoz hasonlóak, viszont mi mindig elégedetten távozunk. Én mindenkinek ajánlom a helyet. :)Árpád LakatosÁrpád Lakatos ★★★★★ Nagy Károly doktornál jártam konzultácón. Előjegyzés egyszerű az online felületen. Az időponthoz képest semi várakozás. Recepciós hölgyek udvariasak segítőkészek. Doktor úr szakmai felkészültsége nagyon betegközpontú emberi hozzáálással párosul.Gfellnerné Kasza ZsuszannaGfellnerné Kasza Zsuszanna ★★★★★ Maximálisan elégedett voltam a szolgáltatással. A doktornő nagyon felkészült, kedves, türelmes. A recepciós hölgyek is kedvesek, várakozási idő sem volt.Csilla PatkóCsilla Patkó ★★★★★ Dr. Daróczi Petronellánál voltam szülés utáni kontroll vizsgálaton. A doktornő elképesztően alapos és nagyon kedves, mosolygós volt, biztosan jövök még hozzá. Amíg én bent voltam vizsgálaton, addig a váróban szórakoztatták a 8 hetes kislányomat, külön köszönet érte! Szuper hely, csak ajánlani tudom!js_loader
L33 Medical - Budaörs
Kitűnő4.9 Alapján 659 vélemény Írjon rólunk véleményt ittB NB N ★★★★★ Nagyon régóta járok ide nagyon fiatalon jelentkeztem be ide elősször egy elég kényes dologgal akkor Dr. Héra Annára esett a választásom ami egy nagyon jó döntés volt. Az elejétől kezdve közvetlen barátságos és szimpatikus volt nekem és nagyon közvetlenül tudtam vele mindenről beszélni aztán sajnos egyéb okok miatt el kellett búcsúznunk egymástól, de a mostani doktornőmet Dr. Purcsi Katalint is nagyon szeretem. Ő kisérte végig a második terhességemet és az elejétől kezdve bíztam benne kedves volt segítőkész és azóta is hozzá járok. Bárki jön ide a legjobb kezekben van.Renáta RenátaRenáta Renáta ★★★★★ Először jártam a rendelőben, a Doktornő, nagyon alapos, kedves, szakértelme: hibátlan, sokat kérdezett, megoldást talált a problémámra.A gyógyszerfelírás gyors a rendelő alatti patikában a vizsgálat után, ki is váltottam. Ajánlani tudom mindenkinek : Dr Szücs Kovács Eszter Nőgyógyász. Még kiemelném a recepciósok, tájékozottságát és kedvességét.Enikő BajkóEnikő Bajkó ★★★★★ Nagyon kedves mindenki aki ott dolgozik.A doktornő kitűnő munkát végez és mindent részletesen elmond.A hely is barátságos.Dr.Kerepesi Judit csak ajánlani tudom mindenkinek.Attila VAttila V ★★★★★ Kellemes hangulatú hely, egyáltalán nincs nyomasztó orvosi rendelő érzete. Kicsit eldugott a bejárat, de pont amikor elbizonytalanodunk, hogy jó helyen járunk-e, akkor kell menni még egy kicsit. Senkit ne tévesszen meg, hogy mindenhol nőgyógyászat van kiírva, más szolgáltatásuk is itt található.eszterkajaneszterkajan ★★★★★ Kedvesek és gyorsan kaptam időpontot! Minden tiszta, rendezett, jól lehet parkolni! Barátságos váró ès rendelők.Purt PetraPurt Petra ★★★★★ Kedves asszisztens és orvos, szép környezetSzabó DóriSzabó Dóri ★★★★★ Ide járok terhesgondozásra és iszonyat kedves mindenki, a doktornő segítőkész, nagyon alaposan kivizsgál, minden kérdésemre válaszol, egy rossz szavam sem lehet, pedig alapvetően kritikusnak tartom magam..Az időpont is komolyan van véve, pontban akkor be is hívtak eddig mindig!!Sőt, telefonon is kellett kérnem egy igazolással kapcsolatban segítséget, le a kalappal a recepciós hölgy előtt, maximálisan segítőkész volt és a megoldásra fókuszált.Csak ajánlani tudom!!! 😊Berkes-Szentirmai RichardBerkes-Szentirmai Richard ★★★★★ Gyors műtéten estem át , minden rendben ment. Csak ajánlani tudom őket ☺️Erzsébet Biróné MóriczErzsébet Biróné Móricz ★★★★★ Több alkalommal jártam a budaörsi rendelőben, az ott dolgozó orvosok és asszisztensek kedvesek és figyelmesek.A rendelőben tisztaság van és jól felszerelt.Belina TimeaBelina Timea ★★★★★ Szép, tiszta rendelő egy nyugodt környezetben, ahol kedves, mosolygós és segítőkész recepciósok várnak.Héra Anna doktornőnél jártam nőgyógyászaton, aki nagyon alaposan kikérdezett és megvizsgált, minden kérdésemre készségesen válaszolt, egyszer sem éreztem kellemetlenül magam a vizsgálat során. Nála rendesebb, profibb, emberségesebb orvoshoz még nem volt szerencsém, a doktornőt és a rendelőt is meleg szívvel ajánlom!Barbara SimonicsBarbara Simonics ★★★★★ Hihetetlen kedves mindenki, türelmesek, kérdezhetsz, elmagyaráznak mindent, h az ember értse. Imádom ezt a rendelöt! És az új helyük is nagyon szép Budaörsön :)Krisztián KovácsKrisztián Kovács ★★★★★ Profi, gyors, korrekt.Kalóz VegaKalóz Vega ★★★★★ Ha várakozás nélküli, fájdalommentes vérvételt szeretnél, itt a helyed:) Karcsi nővér egy igazi csoda! A recepciós hölgy kedvessége is sokat segít, ha izgulsz egy kicsit!Cintia Balázs-BudaiCintia Balázs-Budai ★★★★★ Minden szuper volt.A recepciósok nagyon kedvesek, a doktornő pedig rendkívül körültekintő.Minden kérdésemre választ kaptam.Köszönöm mégegyszer!A jövőben is igénybe fogom venni a szolgáltatásokat.Fruzsina SzilágyiFruzsina Szilágyi ★★★★★ Még csak egyszer voltam, de nagyon elégedett vagyok. A rendelő igényes, a doktornő szakmailag nagyon felkészült, és úgy válaszolta meg a sok kérdésem, hogy végre nem éreztem, hogy gond, hogy érdeklődöm. Szerintem vissza fogok járni. Az ügyintézés telefonon, e-mailben könnyen és gyorsan megy.Anikó VámosiAnikó Vámosi ★★★★★ Megbízhatóság és alaposság jellemzi a doktornőt.Krisztina FodorKrisztina Fodor ★★★★★ Nagyon kedves volt mindenki a Doktornő elmagyarázott mindent érthetően, csak ajánlani tudom.Orsolya MajorosnéOrsolya Majorosné ★★★★★ Biztonságot nyújt minden téren. A szaktudás, a türelem, a felszereltség a környezet.Katinka Pozsgay-FarkasKatinka Pozsgay-Farkas ★★★★★ Először jártam az L33 budaörsi rendelőjében Dr. Tóth Edina doktornőnél. A doktornő és a recepciós hölgyek is nagyon kedvesek voltak, a rendelő pedig igényes és jól felszerelt.Zita KovácsZita Kovács ★★★★★ Könnyen megközelíthető, bizalmat sugárzó hely. A doktornővel maximálisan meg vagyok elégedve.js_loader
L33 Medical