Google értékelés
5.0
3334 értékelés alapján
js_loader

Felfáztam – vagy mégsem? Mi okozza a kínzó pisilési ingert és fájdalmat? (VIDEO)

2022. 10. 28.

Szinte egy nőnek sem ismeretlen a probléma: érzi, hogy pisilnie kell, el is megy vécére, csak aztán amikor állna fel, valahogy nem múlik az érzés. Maga a vizelés is ég, csíp, de a legrosszabb, hogy olyan, mintha sosem ürülne ki a hólyag, folyamatos az inger, az alhasi diszkomfort, fájdalom. A vécé tartalmára pillantva olykor véres vizelet látványával is találkozhatunk. Ez bizony a hólyaghurut, felfázás, cystitis – leginkább ezen a 3 néven ismerjük. De vajon mindig ugyanarról a betegségről van szó? Kihez kell vele fordulni és mit lehet tenni ellene?

Mit is jelent a felfázás, hólyaghurut vagy cystitis?

A három elnevezés ugyanazt a betegséget takarja. Nagyon kellemetlen probléma, aminek a tünetei egészen széles skálán mozoghatnak attól kezdve, hogy gyakori vizelési ingert tapasztalunk, egészen addig, hogy komoly fájdalmak jelentkeznek pisiléskor, vagy akár azon kívül is, és véres vizeletet ürítünk.

A tünetek súlyossága rendszerint összefüggésben van a fertőzés súlyosságával is. Minél jobban megnehezíti a mindennapjainkat a hólyaghurut, annál makacsabb, csúnyább fertőzéssel állunk szemben.

Mit is jelent a felfázás, hólyaghurut vagy cystitis?

Milyen orvoshoz fordulhatunk cystitis esetén?

Ha a problémát felismertük, a következő kérdés, hogy milyen orvoshoz kell fordulni vele.

Nők esetében többnyire adja magát a gondolat, hogy ha a nemi szerveket érintő kellemetlenséget tapasztalnak, akkor a nőgyógyászt kell felkeresni. Sok esetben ez igaz is, cystitisnél azonban a tünetek a húgyutakon jelentkeznek, ezért legtöbbször ez inkább urológiai probléma.

Első körben ugyanakkora a háziorvoshoz célszerű ellátogatni, aki kérhet vizelettenyésztést, illetve a tünetek súlyosságától függően akár antibiotikumot is felírhat. Szakorvosi vizsgálatra akkor lehet szükség, ha a hólyaghurut visszatérőnek vagy krónikusnak bizonyul, azaz vagy nem múlik el teljesen, vagy évente háromnál több alkalommal is jelentkezik. Ekkor feltételezhetjük, hogy valami komolyabb ok húzódik a háttérben, ezért érdemes urológus szakorvoshoz fordulni.

Mi okozza a hólyaghurutot?

Hólyaghurut esetén a kiváltó ok többféle is lehet, maga a betegség azonban szinte mindig ugyanaz: bakteriális fertőzés, mégpedig az esetek mintegy 95%-ában az e-coli baktérium bizonyos típusainak elszaporodása, ami bakteriális gyulladást generál a hólyagban.

Ami az egyes esetekben különböző, az az, hogy az e-coli milyen okból tud annyira elszaporodni, hogy probléma legyen belőle.

Szexuális együttlét

A legtöbb esetben a hölgyek szexuális együttlét után tapasztalják a tüneteket, ami azért van, mert fizikai, valamint immunológiai hatás éri az érintett területet, aminek következtében a baktériumok a számukra ideális környezetben találják magukat, így a számuk megsokszorozódik. A fizikai behatás miatt azok a baktériumok, amik normál esetben is jelen vannak az intim tájékon, könnyebben sodródhatnak fel a hólyagba.

Sokan tapasztalnak emellett új kapcsolat esetén rendszeresen jelentkező hólyaghurutot, ami lehet új immunológiai behatások miatt: az új partner flórája idegen a miénk számára, ettől pedig megborul az egyensúly, a bacik könnyen szaporodnak el.

„Felfázás”

Nagyon sokan felfázásként ismerik a hólyaghurutot, azonban a hideg közvetlenül nem tud ilyen tüneteket okozni. A hideghez az állapotnak annyi köze van, hogy hatására az immunrendszer aktivitása megváltozik oly módon, hogy a fehérvérsejtek kevésbé lesznek aktívak, így a baktériumok könnyen jutnak be a hólyagba és szaporodnak el. A problémát tehát továbbra is a baktériumok okozzák, a hideg csak egy olyan körülményt teremt számukra, ami megfelel az igényeiknek.

Életkor, alapbetegségek, genetika

A kiváltó okok között szerepelhet az idősebb kor, egészen pontosan az időseknél jellemző hormonhiány, valamint anatómiai változások.

Hajlamosító tényezők lehetnek olyan alapbetegségek, mint például a hólyagkő, a vizeletürítési zavarok. Szerepet játszhatnak a visszatérő hólyaghurut kialakulásában genetikai faktorok, valamint bizonyos vércsoportok esetében is gyakrabban fordulhat elő a probléma.

Nemi betegségek

Ritkán, de lehetnek cystitisre utaló tünetei bizonyos nemi betegségeknek is. Ez főleg akkor szokott felmerülni, ha a probléma nagyon makacs, antibiotikumra sem reagál jól. Ilyen esetekben az urológus szokott STD-szűrést kérni, akkor is, ha egyébként nem valószínű, hogy ez áll a háttérben.

Terhesség

Érdemes tisztában lenni vele, hogy a hormonális változások miatt várandósan is nőhet a hajlam cystitisre, ebben az esetben azonban semmilyen otthoni praktikával, vagy gyógyhatású készítménnyel nem érdemes kísérletezni – minden esetben indokolt felkeresni az orvost!

Mit tehetünk a hólyaghurut ellen?

A hólyaghurut nagyon fájdalmas és kellemetlen probléma tud lenni, ezért érthető, hogy igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy minél hamarabb megszabaduljunk tőle. Sajnos azonban csodaszer nincs, azaz semmit nem tudunk tenni, ami egyik pillanatról a másikra megszünteti a tüneteket. Olyan praktikák ugyanakkor vannak, amik segítenek azok mérséklésében.

Házi praktikák enyhe tünetek esetében

Ha nincsenek súlyos tünetek, akkor első körben egyértelműen a házi megoldások jönnek szóba. Elsődleges fontosságú a bőséges folyadékfogyasztás, ami kissé talán ellentmondásosnak tűnhet, mivel az ember amúgy is kétpercenként pisilni jár hólyaghurut esetén, azonban a baktériumok kimosása miatt a bő vizeletürítés kifejezetten hasznos.

Vannak vény nélkül kapható szerek, amik a hólyaghurut megelőzésére, illetve kezelésére alkalmazhatók. Ezek közül legismertebb a tőzegáfonya, valamint a d-mannóz. Tudni kell azonban, hogy ezek legtöbbször inkább a megelőzésre alkalmasak, semmint a már kialakult hólyaghurut kezelésére.

Sokaknak esik jól ilyenkor a meleg fürdő, illetve jó néhányan esküsznek a kamillás fürdőre is.

Amikor orvosra van szükség

Cystitis esetén akkor kell orvoshoz fordulni, amikor a tünetek nagyon súlyosak, azaz komoly fájdalmakat tapasztalunk, valamint véres vizeletet ürítünk. Ez a kettő egyébként általában összefügg, tehát amikor már eljut a fertőzés a véres vizelet szintjéig, akkor többnyire a fájdalom is elég erős. Ilyen esetben az antibiotikumos kezelés fog megoldást jelenteni, de persze nagyon nem mindegy, hogy milyen típusú antibiotikumot szedünk. Az urológus szakorvosok gyakran találkoznak ezzel a problémával, ezért ők tudnak a legbiztosabban olyan gyógyszert ajánlani, ami gyorsan megszünteti a fertőzést.

Szintén ok az orvos felkeresésére a krónikus, vagy visszatérő hólyaghurut, ilyen esetekben ugyanis feltételezhetően komolyabb probléma is állhat a háttérben, úgymint egy felfedezetlen alapbetegség – a kiváltó ok megszüntetésével fogunk a hólyaghuruttól is megszabadulni.

A cystitis megelőzése – mit tehetünk ellene?

Vannak bizonyos praktikák a cystitis megelőzésére, amik hatékonysága azonban vitatott. Tény ugyanakkor, hogy ártani nem ártunk vele magunknak, ezért az arra hajlamosaknak célszerű lehet ezeket a praktikákat beépíteni a mindennapjaikba.

  • Ahogy már említettük, tőzegáfonya, valamint a d-mannóz kiváló lehet megelőzésre.
  • Mivel közvetve a hideg is hozzájárulhat az e-coli baktériumok elszaporodásához, ezért érdemes arra is odafigyelni, hogy a lábunk, derekunk, a fenekünk ne fázzon, ne legyen kitéve hidegnek.
  • Mivel a fő kiváltó ok általában a szex, érdemes erről is külön említést tenni. A higiénia fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni: szexuális együttlét előtt és után is érdemes zuhanyozni, vannak ugyanakkor, akik szerint az is nagyon fontos, hogy szex után történjen vizeletürítés.

Nem bizonyított, hogy mindezek valóban hatékonyak lehetnek a hólyaghurut ellen, azonban ártani sem ártanak, ezért az arra hajlamosak megpróbálkozhatnak velük.

Felfázás: Nem feltétlenül súlyos, de komolyan kell venni

A hólyaghurut, felfázás, cystitis tehát számos okból alakulhat ki, és a lefolyása is nagyon különböző lehet. Egyszeri hólyaghurut esetén, ha a tünetek enyhék, szóba kerülhet az is, hogy otthoni praktikákkal kúráljuk ki magunkat, azonban súlyosabb lefolyás, vagy visszatérő jelleg esetén már indokolt orvosi segítséget kérni.

Amennyiben a hólyaghurut gyakori vendég az életünkben, egy alaposabb kivizsgálás sem árthat, ami fényt deríthet az esetleges háttérben meghúzódó okokra.

Beszéljenek helyettünk

elégedett ügyfeleink

Olvasd el mit mond néhány - hozzád hasonló - ügyfelünk, miután kipróbálták szolgáltatásainkat!

L33 Medical - Pasarét
Kitűnő5.0 1208 vélemény alapján Írjon rólunk véleményt ittRebeka OrszágRebeka Ország ★★★★★ Nagyon jó hangulatú a rendelő, figyelmes és kedves a személyzet, a Benkovics doktornő alapos és barátságos, örülök, hogy őt választottam a vizsgálatra.Eszter MeisztericsEszter Meiszterics ★★★★★ Kevés szó esik azokról az asszisztensekről, akik munkaidőn kívül is nézik az emaileket és válaszolnak. Hónapokkal később is emlékeznek a páciensre. Sehol nem tapasztaltam ilyet! Ahogy azt sem, hogy pénteken délután S.O.S. kapok időpontot az akut problémámra. Az asszisztens hölgy mindent megtett, hogy segítsen. Köszönet az L33 munkatársainak.Pálma KovácsPálma Kovács ★★★★★ Nagyon kedvesek, teljesen nyugodtan tudok a vizsgálatra érkezni.Adrienn KerékgyártóAdrienn Kerékgyártó ★★★★★ Szívből ajánlom mindenkinek! Gyönyörű váró, jól működő foglalási rendszer, jól képzett, empatikus, szakmájukhoz kiválóan értő orvosok, a recepciós hölgy pedig nagyon kedves és segítőkész! Mindig lehet plusz egy kérdésem, a vizsgálatok nem "futószalagon" történnek. Ide mindig nyugodt szívvel érkezem.Orsi SzászOrsi Szász ★★★★★ Alaposak és informatívakZselyke KelemenZselyke Kelemen ★★★★★ Letisztult, barátságos és szép környezet. Már rögtön a recepciós lánynak járna az 5 csillag, aki olyan kedves volt hogy már két alkalommal is vigyázott a kisfiunkra amíg mi bent voltunk a vizsgálaton. Két doktornőnél jártam már (Farkas Eszter és Dajka Dalma doktornő) mindketten kedvesek, alaposak voltak és nyugodt légkört teremtettek a vizsgálatok során, biztonságban/ jó kezekben éreztem magam végig. Mindenkinek ajánlom a rendelőt!Ivett LakosIvett Lakos ★★★★★ Empátia, emberség, szakértelem, alaposság. Egy rendelő, ahol tényleg mindent elmagyaráznak, biztonságban érzem magam, bármennyit kérdezek, a legnagyobb türelemmel, és szaktudással válaszolnak, és ahova tudom, hogy bármikor nyugodtan, szorongás nélkül visszamehetek bármilyen kérdéssel, panasszal. Legnagyobb hála és köszönet Dr. Benkovics Júliának, és az L33 csapatának!!! Itt tényleg a legjobb kezekben érzem magam.Adrienn ÁgicsAdrienn Ágics ★★★★★ Kedves, biztonságos légkör párosult Benkovics doktornő magas szintű szakmaiságával.Edina Szalma-OroszEdina Szalma-Orosz ★★★★★ Csakis szuperlatívuszokban tudok beszámolni a rendelőben eltöltött időről, Benkovics doktornő egy csoda, nem kérdés hogy legközelebb is ide jövök, köszönöm! ❤️Brigitta BűrösBrigitta Bűrös ★★★★★ Nagyon kedves és körültekintő a doktornő. A recepción a kolléganők nagyon segítőkészek.Márti Varró-FeketeMárti Varró-Fekete ★★★★★ Ha lehetne adni csillagos 5-öst, akkor biztosan azt adnék! Dr. Benkovics Júliánál jártam most először, de nem utoljára. Új szintre emelte az eddig tapasztaltakat, ami a nőgyógyászatot illeti, iszonyúan figyelmes, profi, segítőkész és megoldás-orientált.Köszönöm!Kata KovacsKata Kovacs ★★★★★ Vegtelenul pozitiv elmeny volt es orom vegre korultekinto szakmai hozzaallast kapni a penzemert 🙏mindenkinek csak ajanlani tudom en biztos hogy a jovoben ide fogok jarni ;)Nikolett Gutyánné SzalaiNikolett Gutyánné Szalai ★★★★★ Nagyon kedves, figyelmes volt a doktor úr, a stílusa és a hozzáállása oldotta a vizsgálat miatti feszültségem.Klári CsKlári Cs ★★★★★ Mindenkinek szívből ajánlom ezt a rendelőt . Pontosak, udvariasak. Farkas Eszter doktornő empatikus , kedves , professzionális . Végig mindenről tájékoztatott , biztonságban , kellemesen éreztem magam .Sóti ErikaSóti Erika ★★★★★ Kedves, tiszteletteljes ellátás! Éreztem, hogy a doktornő igazán odafigyel rám. Támogató közeg!Enikő IstvánEnikő István ★★★★★ Szívből ajánlom a rendelőt mindenkinek!Amellett, hogy gyönyörű, letisztult és megnyugtató a környezet, mindenki őszintén nagyon kedves és empatikus. Itt tényleg minden kérdésedet felteheted és biztosan választ is kapsz rá.Én Benkovics Júlia doktornőnél jártam, aki végtelenül kedves, precíz, figyelmes és maximálisan egyenlő partnerként kezeli a pácienseket. Kiváló szakember! Már a jelenlétével megnyugtatja az embert.Ezúton is köszönök szépen mindent!Bettina HernyákBettina Hernyák ★★★★★ Nagyon szép a rendelő, mindenki nagyon kedves volt. Farkas Eszter doktornő segítőkész és minden kérdésemre részletesen válaszolt.Nikolett HercegNikolett Herceg ★★★★★ A rendelőben mindig nagyon kedvesen fogadnak az asszisztensek, segítőkészen állnak hozzám, az orvosok lelkiismeretesen végzik munkájukat és kedvesek, tájékoztatnak, ezért is nyugodtan térek vissza minden alkalommal.Luca BacsikLuca Bacsik ★★★★★ Nagyon kedvesek az itt dolgozók , remekül végzik a munkájukat. Csak ajánlani tudom !Beáta VidaBeáta Vida ★★★★★ Nagyon figyelmesek, barátságosak, pontosak, csupa ++++js_loader
L33 Medical - Corvin
Kitűnő5.0 1469 vélemény alapján Írjon rólunk véleményt ittEva VeresEva Veres ★★★★★ Csak ajánlani tudom, kedves, segítőkész személyzet és orvosi csapat. Igényes helyszín, egy rendelőhöz képest nagyon otthonos környezet :)Letícia BardóczLetícia Bardócz ★★★★★ Elképesztő kedves mindenki, eddig még csak 2 alkalommal voltam, de szinte biztos vagyok benne, hogy ide fogok visszajönni legközelebb is. Dr. Iszlai-Téglás Beátánál voltam szűrővizsgálaton és Dr. Fülöp Fanninál pedig lézeres kezelésen. Mindketten nagyon kedvesek voltak, folyamatosan mondták, hogy mikor mi fog történni, mire számítsak. Nincsenek buta kérdések, mindenre nagyon kedvesen és türelmesen válaszolnak. Sosem szerettem a nőgyógyászati vizsgálatokat, s bár még most sem a kedvencem, sokkal kevésbé fogok izgulni a következő alkalommal. Sosem távoztam még mosolyogva ilyen vizsgálatok után :) csak ajánlani tudom!! A rendelő is nagyon kellemes, tiszta, modern.Panka NikolaPanka Nikola ★★★★★ Szép, igényes és tökéletes ellátás. Már többször igénybe vettem a klinika szolgálltatásait és mindig ugyan abban a tökéletes ellátásban részesültem. Finom kávé és kedves asszisztensek.Apollónia Kincső Dr. SebestyénApollónia Kincső Dr. Sebestyén ★★★★★ Héra Anna doktornő a világ legcukibb nőgyógyàsza. Előtte mindig férfi dokihoz jártam, aztàn költözés utàn vàltanom kellett és ismerősök őt ajànlottàk. Egy percig sembàntam meg!Idén a harmadik éve, hogy hozzà jàrok. :)Ágnes IgazÁgnes Igaz ★★★★★ Nagyon kedves volt a doktor Úr, és az asszisztensnő is. Az orvos mindent elmagyarázott, hogy mi fog velem történni.A kezelést szinte nem is éreztem.Minden félelmem nagyon hamar elmúlt, megnyugodtam.Köszönöm!Jó szívvel ajánlom mindenkinek ezt a rendelőt, az ott dolgozó orvosokat, nővéreket!Helga WermuthHelga Wermuth ★★★★★ Nagyon kedvesek es segítőkészek, lelkiismeretes orvosok akik gyógyítani szeretnének. Csaj ajánlani tudom.Anett PeszekiAnett Peszeki ★★★★★ Szep, tiszta rendelo, kedves, segitokesz szemelyzet. Kulon meg 15 csillag Hera Anna doktornonek 🤗Krisztián KerekesKrisztián Kerekes ★★★★★ Minden simán ment, és egyesével végigvettük az eredmény minden értékét, elmagyarázták mi mit jelent.Anita MéhészAnita Méhész ★★★★★ Kedves recepciós hölgyek fogadtak.A doktor nő precíz, kedves, türelmes. Minden kérdésemre válaszolt. Teljesen elégedett vagyokJudit TüzérJudit Tüzér ★★★★★ Mindenki nagyon kedves volt a rendelőben, maga a hely modern és barátságos. Megnyugtatónak találtam a falon lévő idézetet, hogy ebben a rendelőben mindig lehet még egy kérdése az embernek. :) Dr. Bíró Noémi a legemberségesebb orvos, akivel eddig találkoztam, mindent nagyon érthetően elmagyarázott, megnyugtatóan kommunikált felém mindent, tanácsokat adott.Judit BengaJudit Benga ★★★★★ Empatikus, közvetlen, barátságos légkör, szakértelem, gyakorlatias orvosi tanácsok⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Móga doktor úrnál jártam, szívesen ajánlom másnak is!Edi irodaEdi iroda ★★★★★ Kitűnő hely, csak ajánlani tudom szívből, mintahogy Corvinon kívül Pasarétit is! Kiváló kedves orvosok, asszisztensek, recepciós hölgyek!Egyesegyedüli gond, hogy dr Kovács főorvos Úr már nem rendel sajnos egyik L33-ban sem😔 Budapesten !Nóra AlbrechtNóra Albrecht ★★★★★ Nagyon jó, és korrekt volt. Mindenki kedves és segítőkész.Rita SzabóRita Szabó ★★★★★ Tényleg minden kérdésemre választ kaptam, türelemmel, hitelesen, emberien, profin! Nagyon köszönöm!György OrgoványiGyörgy Orgoványi ★★★★★ Udvarias, gyors, várakozás mentes kiszolgálás.Így kellene működni az egész egészségyügynek is, amelyért egy életen át fizetünk!Kálmánné BácsatyaiKálmánné Bácsatyai ★★★★★ Jó napot kívánok!Nagyon kellemesen csalódtam,meg tudtam beszélni a kérdéseimet.Köszönőm.Adrienn KalányosAdrienn Kalányos ★★★★★ Kedves Recepciós jo hangulat idopont elott érkeztem de nem volt problemaKényelmes tiszta nyugodt környezet fogadott csak ajánlani tudomKósa BernadettKósa Bernadett ★★★★★ Kiváló, készséges szakemberek egytől-egyig. Kellemes, lágy légkör. Ha magánrendelő, akkor innentől számomra L33. :)Orsolya TompaiOrsolya Tompai ★★★★★ Hamarabb érkeztem a vérvételre, mint a lefoglalt időpont, de nem kellett várnom. Nagyon kedves volt a hölgy, aki vért vett. Egyszerű az online időpont foglalás.Rita TokárRita Tokár ★★★★★ Itt a legjobb kezekben vagyok! MINDENBEN segítségemre voltak, máshová nem is megyek! Profi csapat, akik nagyon-nagyon figyelmesek, segítőkészek!Dr.Nagy Boglárka pedig a legszimpatikusabb doktornő, akivel valaha találkoztam. Kisugárzásával, hozzáértő szakmai tudásával maximális támogatást, segítséget kaptam. Köszönöm! 💕js_loader
L33 Medical - Budaörs
Kitűnő4.9 657 vélemény alapján Írjon rólunk véleményt ittAttila VAttila V ★★★★★ Kellemes hangulatú hely, egyáltalán nincs nyomasztó orvosi rendelő érzete. Kicsit eldugott a bejárat, de pont amikor elbizonytalanodunk, hogy jó helyen járunk-e, akkor kell menni még egy kicsit. Senkit ne tévesszen meg, hogy mindenhol nőgyógyászat van kiírva, más szolgáltatásuk is itt található.eszterkajaneszterkajan ★★★★★ Kedvesek és gyorsan kaptam időpontot! Minden tiszta, rendezett, jól lehet parkolni! Barátságos váró ès rendelők.Purt PetraPurt Petra ★★★★★ Kedves asszisztens és orvos, szép környezetSzabó DóriSzabó Dóri ★★★★★ Ide járok terhesgondozásra és iszonyat kedves mindenki, a doktornő segítőkész, nagyon alaposan kivizsgál, minden kérdésemre válaszol, egy rossz szavam sem lehet, pedig alapvetően kritikusnak tartom magam..Az időpont is komolyan van véve, pontban akkor be is hívtak eddig mindig!!Sőt, telefonon is kellett kérnem egy igazolással kapcsolatban segítséget, le a kalappal a recepciós hölgy előtt, maximálisan segítőkész volt és a megoldásra fókuszált.Csak ajánlani tudom!!! 😊Berkes-Szentirmai RichardBerkes-Szentirmai Richard ★★★★★ Gyors műtéten estem át , minden rendben ment. Csak ajánlani tudom őket ☺️Erzsébet Biróné MóriczErzsébet Biróné Móricz ★★★★★ Több alkalommal jártam a budaörsi rendelőben, az ott dolgozó orvosok és asszisztensek kedvesek és figyelmesek.A rendelőben tisztaság van és jól felszerelt.Belina TimeaBelina Timea ★★★★★ Szép, tiszta rendelő egy nyugodt környezetben, ahol kedves, mosolygós és segítőkész recepciósok várnak.Héra Anna doktornőnél jártam nőgyógyászaton, aki nagyon alaposan kikérdezett és megvizsgált, minden kérdésemre készségesen válaszolt, egyszer sem éreztem kellemetlenül magam a vizsgálat során. Nála rendesebb, profibb, emberségesebb orvoshoz még nem volt szerencsém, a doktornőt és a rendelőt is meleg szívvel ajánlom!Barbara SimonicsBarbara Simonics ★★★★★ Hihetetlen kedves mindenki, türelmesek, kérdezhetsz, elmagyaráznak mindent, h az ember értse. Imádom ezt a rendelöt! És az új helyük is nagyon szép Budaörsön :)Krisztián KovácsKrisztián Kovács ★★★★★ Profi, gyors, korrekt.Kalóz VegaKalóz Vega ★★★★★ Ha várakozás nélküli, fájdalommentes vérvételt szeretnél, itt a helyed:) Karcsi nővér egy igazi csoda! A recepciós hölgy kedvessége is sokat segít, ha izgulsz egy kicsit!Cintia Balázs-BudaiCintia Balázs-Budai ★★★★★ Minden szuper volt.A recepciósok nagyon kedvesek, a doktornő pedig rendkívül körültekintő.Minden kérdésemre választ kaptam.Köszönöm mégegyszer!A jövőben is igénybe fogom venni a szolgáltatásokat.Fruzsina SzilágyiFruzsina Szilágyi ★★★★★ Még csak egyszer voltam, de nagyon elégedett vagyok. A rendelő igényes, a doktornő szakmailag nagyon felkészült, és úgy válaszolta meg a sok kérdésem, hogy végre nem éreztem, hogy gond, hogy érdeklődöm. Szerintem vissza fogok járni. Az ügyintézés telefonon, e-mailben könnyen és gyorsan megy.Anikó VámosiAnikó Vámosi ★★★★★ Megbízhatóság és alaposság jellemzi a doktornőt.Krisztina FodorKrisztina Fodor ★★★★★ Nagyon kedves volt mindenki a Doktornő elmagyarázott mindent érthetően, csak ajánlani tudom.Orsolya MajorosnéOrsolya Majorosné ★★★★★ Biztonságot nyújt minden téren. A szaktudás, a türelem, a felszereltség a környezet.Katinka Pozsgay-FarkasKatinka Pozsgay-Farkas ★★★★★ Először jártam az L33 budaörsi rendelőjében Dr. Tóth Edina doktornőnél. A doktornő és a recepciós hölgyek is nagyon kedvesek voltak, a rendelő pedig igényes és jól felszerelt.Zita KovácsZita Kovács ★★★★★ Könnyen megközelíthető, bizalmat sugárzó hely. A doktornővel maximálisan meg vagyok elégedve.Bea OroszkiBea Oroszki ★★★★★ Először voltam az L33 Medicalnál Budaörsön . Kedves recepciós , nagyon tiszta rendelő . Dr. Rencz Rita doktornőnél voltam ,nagyon kedves és mindent elmagyarázott csak ajánlani tudom.Timea Helyiné MolnárTimea Helyiné Molnár ★★★★★ Nagyon szép, tiszta és igényes rendelők, jól felszerelt eszközökkel. Mi Kerepesi doktornőnél voltunk Budaörsön a tinédzser lányommal és maximálisan elégedettek vagyunk, nagyon alapos és mindent részletesen elmagyaráz, lelkiismeretes munkát végez, csak ajánlani tudom mindenkinek!Éva Kiss-FehérÉva Kiss-Fehér ★★★★★ Sajnos többször volt nagyon rossz, kellemetlen tapasztalatom más orvosoknál, úgyhogy nagyon izgultam a vizsgálat előtt. De szerencsére minden félelmem alaptalan volt, a doktornő (dr. Purcsi Katalin) nagyon kedves és készséges volt. Végre nem kell félnem!js_loader
L33 Medical