fbpx

Masszázs terhesen – van, hogy a masszőr sem meri

Személy szerint imádok masszíroztatni, és szükségesnek is érzem, mivel hátfájós vagyok, így rendszeresen járok. Van egy jól bevált japán masszőröm, imádom. A terhességem alatt sem szerettem volna lemondani erről a kellemes, és számomra egyben elég hasznos időtöltésről, ezért megkérdeztem a masszőrömet, vállal-e kismamaként is, vagy majd tagadjam-e le, hogy terhes vagyok. Nevetett, de nemet mondott, nem akart masszírozni, legalábbis az első 3 hónapban nem.

Sokan hiszik egyébként, hogy terhesség alatt nem is szabad masszíroztatni, ami egy teljesen alaptalan tévhit. Nyugodtan lehetne, csakhogy sokszor a masszőrök sem szívesen vállalják ezt be, vagy legalább az első 3 hónapban nem. De ennek inkább az az oka, hogy igyekeznek előre levédeni magukat. Senki sem akarja megkockáztatni, hogy a kismama masszázson volt nála, majd 2 nap múlva elvetélt akármilyen okból, aztán az ő masszázsára vezetik vissza, így inkább be sem vállalják. Ahogy az én masszőröm se merte.

Azért csak találtam megoldást

Azért nem maradtam masszázs nélkül, ugyanis pont ekkortájt volt az általános iskolás osztálytalálkozóm, és kiderült, hogy egy volt osztálytársam masszőr lett. Beszélgettünk, azt mondta a témáról, hogy a feleségével nekik 4 gyerekük van, mind a 4 terhesség alatt rendszeresen masszírozta. Ezen felbuzdulva megkérdeztem, nem akarna-e bevállalni engem is, szerencsére igent mondott. Így egyébként sokkal jobban is jártam, mert ő házhoz jött, saját masszázsággyal. Nem mellesleg nagyon is jól masszírozott, ráadásul a rutinnak köszönhetően voltak trükkjei későbbre is, ahogy nőtt a hasam. Sosem fájt terhesen se a hátam, se a derekam, pedig 2 babát is hordtam egyszerre.

A megszokott masszőrömet egyébként felhívtam később, a 4. hónaptól újra vállalt ő is (azaz valószínűleg ő is inkább csak biztosra akart menni a kritikus időszakban). Neki is megvolt a trükkje: törölközőkből épített két oszlopot, egyet a csípőm, másikat a mellkasom alá, így a kettő közé be tudtam lógatni a hasam. Ez így szuperkényelmes volt, mint valami spéci ágy terheseknek – sajnos otthon sosem sikerült így megépítenem, pedig nagyon hiányzott a hason fekvés, de legalább masszázs közben élvezhettem 🙂

Budaörs
Corvin Pasarét