Megnyílt az L33 Medical pasaréti rendelője!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Merevedési zavarok – van valódi segítség?

Bár nem teljesen fedi a valóságot az az állítás, hogy az urológus a férfiak nőgyógyásza, részben mégis valami ilyesmiről van szó. Ő az az orvos ugyanis, akit a férfi nemi szervekkel kapcsolatos problémákkal fel lehet keresni. Bár az urak többnyire ezt a lépést napolják, amíg csak lehet, eljöhet az a pillanat, amikor mégis felkeresik a rendelőt – például akkor, amikor rendszeressé válnak a merevedési problémák.

Mikortól beszélünk merevedési zavarokról?

A férfiaknál egészséges esetben nemi izgalom hatására erekció lép fel – csakhogy van, amikor ez elmarad, hiába az izgalom, a szándék. Nos, egy-két ilyen eset még nem a világvége, ugyanis az erekció meglétét (vagy éppen nemlétét) sok minden befolyásolhatja. Mindenki lehet például fáradt, stresszes, ami miatt előfordulhat, hogy nem lendül formába, mikor szeretne.

A dolog akkor válik problémává, amikor ez rendszeressé válik, több a sikertelen akció, mint a sikeres. A háttérben lehetnek szervi okok, de akár lelki eredetű probléma is – utóbbival akkor érdemes foglalkozni, ha az előbbieket már kizártuk. Ha tehát a merevedési gondok gyakran jelentkeznek, és megoldást szeretnénk rá, az első lépés az urológus felkeresése.

Mit csinál ebben az esetben az orvos?

A fizikai okok keresésekor a háttér vizsgálata fontos, ugyanis ez általában valaminek a tünete, nem egy önmagában fennálló probléma.

Leggyakrabban az alábbi problémák kísérik:

  • cukorbetegség
  • magas vérnyomás 
  • magas koleszterinszint
  • prosztatagondok
  • idegsérülés

Előfordulhat emellett, hogy egy szedett gyógyszer mellékhatása okoz potenciagondokat, de szerepet játszhat az életmód is: az alkoholfogyasztás, az elhízás szintén nem kedvez az erekciónak.

Amennyiben ezek mindegyikét kizárta az orvos, lelki oldalról kell megközelíteni a problémát. Sokszor van a háttérben stressz, depresszió – illetve néha éppen az egy-két kudarcélmény miatt kialakult görcs okozza a további sikertelenséget. 

A megoldás mindig attól függ, hogy mi a pontos gond. Lehet, hogy elég egy gyógyszerváltás, vagy néhány beszélgetés egy pszichológussal ahhoz, hogy újra minden rendben legyen.

Kategória

Rendelő, ahol mindig lehet még egy kérdése!

L33 MEDICAL CORVIN

Telefon: +36 30 695 0177

Cím: 1082 Budapest, Üllői út 44. 1./2.

E-mail: corvin@l33.hu

Nyitvatartás: H-P, 8-20-ig

L33 MEDICAL BUDAÖRS

Telefon: +36 20 33 444 33

Cím: 2040 Budaörs, Lévai utca 33.

E-mail: budaors@l33medical.hu

Nyitvatartás: H-P, 8-20-ig

L33 MEDICAL PASARÉT

Telefon: +36 1 445 1033

Cím: 1026 Budapest, Pasaréti út 38/B.

E-mail: pasaret@l33.hu

Nyitvatartás: H-P, 8-20-ig

2021 Minden Jog Fenntartva L33 Medical Kft.

Készítette:

Kedves Páciensünk!

Tájékoztatjuk, hogy jelenleg új foglalási rendszert tesztelünk. Kérjük, amennyiben foglalása bárhol elakad, nem tud foglalni online, hívjon minket a +36-1/445-10-33-mas telefonszámon, vagy írjon emailt a rendelo@l33.hu email címre. Megértését és segítségét köszönjük!