Google értékelés
5.0
3334 értékelés alapján
js_loader

Minden rendben van?

2023. 05. 26.

A címben szereplő kérdés szinte mindig elhangzik az éves nőgyógyászati vizsgálat végén. Ha nem láttunk semmi különöset, persze rávágjuk, hogy igen; de vajon tényleg minden rendben van? Mennyire lehet ezt felelősen kijelenteni egy olyan vizsgálatot követően, ami a női testnek csak egy nagyon kis részére irányul, és arra sem részletekbe menően? Egyáltalán van-e olyan, hogy tényleg MINDEN rendben van?

Egészséges ember nem is létezik?

Még az orvosi egyetemen mondogattuk viccesen, hogy egészséges ember nincs, csak olyan, akit nem vizsgáltak meg rendesen. Kevésbé tűnik viccesnek a mondat, ha belegondolunk, hogy ez egyébként valószínűleg igaz: ha komoly problémák nincsenek is, kisebb-nagyobb rendellenességeket, gyulladásokat egészen biztosan lehetne találni, ha mindig, mindenkit tetőtől talpig, minden lehetséges eszközt bevetve átvizsgálnánk.

Persze tudjuk, hogy az orvoslás nem így működik: különböző területekre szakosodva többnyire csak a saját szakirányunkra koncentrálunk, vagyis a nőgyógyász nem fog azzal foglalkozni, hogy fáj a térded vagy a derekad. Ez így van jól, hiszen az orvostudomány ma már annyi tudásanyagot ölel fel, hogy gyakorlatilag lehetetlen lenne minden területtel képben lennie minden orvosnak.

De akkor tulajdonképpen mit is jelent, amikor azt mondjuk a nőknek például az éves szűrővizsgálat végén, hogy „igen, minden rendben van”?

Hogyan is zajlik egy ilyen ellenőrzés?

  • Első körben beszélgetünk: rákérdezünk az utolsó menstruáció időpontjára, az esetleges panaszokra, volt-e esetleg már terhes a páciens, hányszor, milyen kiemenetellel, hány gyerkőc született, szed-e gyógyszereket stb. Ez azért nagyon fontos, mert ezek az információk már itt felhívhatják a figyelmünket arra, hogy valamire esetleg jobban kellene figyelnünk a vizsgálat során.
  • Ezután következik a megtekintéses, tapintásos (bimanuális) vizsgálat: a nemi szervek külső részét megnézzük, nincs-e valami elváltozás, a hüvelyt és a méhszáj környékét tapintásos vizsgálattal ellenőrizzük, illetve a „kacsa” nevű tágító eszköz segítségével a hüvelybe is be tudunk kukkantani.
  • Ha ez megtörtént, következik a kenetvétel, amelynek során egy steril, szempillaspirálra hasonlító pálcával kenetet veszünk a méhnyak felszínéről, amit vagy tárgylemezre kenünk, vagy folyadékba teszünk, és így juttatjuk el a patológushoz. A patológus a kenetet mikroszkóp alatt átvizsgálja, és megállapítja, hogy utal-e bármi rákra vagy rákmegelőző állapotra. Ennek eredményét pár hét múlva kapjuk meg.
  • Protokoll szerint nem része a vizsgálatnak, de sok helyen végeznek ilyenkor egy hüvelyi ultrahangot is, amelynek segítségével kicsit a méhet és a petefészkeket is meg tudjuk vizsgálni.

Ha egy ilyen vizsgálat végén azt mondjuk, hogy minden rendben, az annyit jelent, hogy nem láttunk, illetve tapintottunk semmit, ami bármilyen betegségre, kóros elváltozásra utalna.

Mit is tudhatunk meg a kenetvételből?

Ha megérkezik a rákszűrés eredménye, és az negatív, akkor rák vagy rákmegelőző állapot nincs jelen. Tehát ez hivatalosan rendben van, de a mindentől továbbra is távol állunk.

Ettől még sajnos simán lehet HPV vagy más fertőzésünk, ami pillanatnyilag tünetmentes, lehetnek olyan fizikai elváltozások, amik a ciklus adott részében nem láthatók (polip, mióma), vagy amit nem is lehet ilyen vizsgálatokkal kimutatni (lehet ilyen például az endometriózis).

Itt azért hozzátennénk, hogy szerencsére egy rákszűrés is informatívabb már, mint régen: bár a köztudatban még a P-skála él (P1, P2, P3, P4 eredmény), már nem ezt használjuk, hanem az úgynevezett Bethesda rendszert, ami sokkal részletesebb: kiderülnek belőle esetleges gyulladások, fertőzések, hormonális eltérésre utaló változások is, így javasolhatunk szükség szerint további vizsgálatokat.

Lehet-e alaposabb vizsgálatot végezni?

A sima rákszűrés helyett lehet kérni például HPV szűrést is. A HPV vírus közel 100%-ban felelős a méhnyakrákért. Ha nincs jelen, akkor szinte nulla az esélye a méhnyakráknak a következő kb. 3-5 éven belül. Tehát ez egy megnyugtatóbb eredményt ad. De vajon ez már azt jelenti, hogy minden rendben?

Nos, nem feltétlenül. Ez megint csak egyfélre probléma szűrése a sok lehetséges közül, ráadásul a HPV teszteknél is változhat, hogy mit fednek le. Alapértelmezettként csak a magas kockázatú, „high risk” kategóriájú vírustörzseket szűrik, de a negatív eredmény ellenére nyugodtan lehet alacsony kockázatú, „low risk” HPV a szervezetünkben. A „low risk”-et is lehet kérni, ha ki akarod zárni a lappangó fertőzések átadásának esélyét.

A HPV szűrés magasabb szintű, mint a sima rákszűrés – akkor miért nem automatikusan ezt csináljuk?

Nos, azért, mert a szexuálisan aktív fiatalok mintegy 40%-ának lehet valamilyen HPV fertőzése tünetmentesen. Ez nem jelenti azt, hogy ők mind méhnyakrákosak lesznek, az esetek többségében a szervezet gond nélkül legyűri a fertőzést. Viszont a HPV-nek elég rossz a sajtója – képzeld el, mekkora riadalmat kelthetne mennyi nőben a pozitív HPV szűrés!

Éppen ezért, inkább csak 30-35 éves kor fölött szoktuk javasolni ezt a szűrést.

Nemi betegségek, mint láthatatlan problémák

A „minden rendben” már csak azért sem biztos egy éves szűrés esetében, mert számos nemi betegség nem vagy alig okoz tüneteket, hosszú időn keresztül. STD szűrést, vagyis nemi betegségek szűrését viszont ilyenkor nem végezzük automatikusan, csak a beteg kérésére.

Ez viszont elég ingoványos talaj: sajnos ma is az van a köztudatban, hogy nemi betegséget csak a kicsapongó életű nők kapnak el, ezért sokszor még a tünetekről is hallgatnak – ha vannak –, nemhogy maguktól kérjenek szűrést.

Éppen ezért fontos a rákszűrésre érkező páciensektől megkérdezni az esetleges panaszokat: ha ott van olyasmi, ami alapján feltételezhető nemi betegség jelenléte, vagy a vizsgálat során látunk valamit, lehet óvatosan javasolni, hogy nézzük ezeket meg.

Másrészről, egy nemi betegség elkapásához elég egyetlen szexuális aktus, ezért akkor is indokolt lehet egy ilyen vizsgálat, ha az illető nem cserél gyakran partnert, de éppen új párja van esetleg.

A chlamydia például tipikus példája egy gyakori, sokáig lappangó betegségnek, ami tüneteket nem vagy alig okoz, de komoly következményei lehetnek: kismedencei gyulladás, meddőség. Ugyanakkor jól szűrhető és jól gyógyítható, ezért érdemes lehet időnként szűretni, hogy a folyamat ne jusson el egy súlyosabb szintre észrevétlenül.

A „minden rendben” mindig csak az aktuális vizsgálatra vonatkozik

Amikor tehát mi, orvosok, azt mondjuk, hogy „minden rendben”, az csak annyit jelent, hogy az aktuális vizsgálat során éppen nem láttunk semmi problémát. Viszont mindig kérdés, hogy mit kerestünk, mire fókuszáltunk, illetve nőgyógyászati vizsgálatoknál az sem mindegy, hogy a hölgy a ciklusa melyik részén tart éppen, ugyanis nem egyformák a körülmények, a „látási viszonyok”. Ezért is fordul elő, hogy a nőgyógyász visszahív a ciklus egy másik szakaszában, hogy akkor is megnézhessen.

Egy dologban lehetsz biztos: a „minden rendben”, ha nem is tűpontos kifejezés, rosszat semmiképp nem jelent 😊

Ha az elmúlt egy évben még nem voltál rákszűrésen, akkor itt az ideje. Ha úgy érzed, hogy „minden rendben van” akkor választhatod a rapid rákszűrésünket is!

Beszéljenek helyettünk

elégedett ügyfeleink

Olvasd el mit mond néhány - hozzád hasonló - ügyfelünk, miután kipróbálták szolgáltatásainkat!

L33 Medical - Pasarét
Kitűnő5.0 1208 vélemény alapján Írjon rólunk véleményt ittRebeka OrszágRebeka Ország ★★★★★ Nagyon jó hangulatú a rendelő, figyelmes és kedves a személyzet, a Benkovics doktornő alapos és barátságos, örülök, hogy őt választottam a vizsgálatra.Eszter MeisztericsEszter Meiszterics ★★★★★ Kevés szó esik azokról az asszisztensekről, akik munkaidőn kívül is nézik az emaileket és válaszolnak. Hónapokkal később is emlékeznek a páciensre. Sehol nem tapasztaltam ilyet! Ahogy azt sem, hogy pénteken délután S.O.S. kapok időpontot az akut problémámra. Az asszisztens hölgy mindent megtett, hogy segítsen. Köszönet az L33 munkatársainak.Pálma KovácsPálma Kovács ★★★★★ Nagyon kedvesek, teljesen nyugodtan tudok a vizsgálatra érkezni.Adrienn KerékgyártóAdrienn Kerékgyártó ★★★★★ Szívből ajánlom mindenkinek! Gyönyörű váró, jól működő foglalási rendszer, jól képzett, empatikus, szakmájukhoz kiválóan értő orvosok, a recepciós hölgy pedig nagyon kedves és segítőkész! Mindig lehet plusz egy kérdésem, a vizsgálatok nem "futószalagon" történnek. Ide mindig nyugodt szívvel érkezem.Orsi SzászOrsi Szász ★★★★★ Alaposak és informatívakZselyke KelemenZselyke Kelemen ★★★★★ Letisztult, barátságos és szép környezet. Már rögtön a recepciós lánynak járna az 5 csillag, aki olyan kedves volt hogy már két alkalommal is vigyázott a kisfiunkra amíg mi bent voltunk a vizsgálaton. Két doktornőnél jártam már (Farkas Eszter és Dajka Dalma doktornő) mindketten kedvesek, alaposak voltak és nyugodt légkört teremtettek a vizsgálatok során, biztonságban/ jó kezekben éreztem magam végig. Mindenkinek ajánlom a rendelőt!Ivett LakosIvett Lakos ★★★★★ Empátia, emberség, szakértelem, alaposság. Egy rendelő, ahol tényleg mindent elmagyaráznak, biztonságban érzem magam, bármennyit kérdezek, a legnagyobb türelemmel, és szaktudással válaszolnak, és ahova tudom, hogy bármikor nyugodtan, szorongás nélkül visszamehetek bármilyen kérdéssel, panasszal. Legnagyobb hála és köszönet Dr. Benkovics Júliának, és az L33 csapatának!!! Itt tényleg a legjobb kezekben érzem magam.Adrienn ÁgicsAdrienn Ágics ★★★★★ Kedves, biztonságos légkör párosult Benkovics doktornő magas szintű szakmaiságával.Edina Szalma-OroszEdina Szalma-Orosz ★★★★★ Csakis szuperlatívuszokban tudok beszámolni a rendelőben eltöltött időről, Benkovics doktornő egy csoda, nem kérdés hogy legközelebb is ide jövök, köszönöm! ❤️Brigitta BűrösBrigitta Bűrös ★★★★★ Nagyon kedves és körültekintő a doktornő. A recepción a kolléganők nagyon segítőkészek.Márti Varró-FeketeMárti Varró-Fekete ★★★★★ Ha lehetne adni csillagos 5-öst, akkor biztosan azt adnék! Dr. Benkovics Júliánál jártam most először, de nem utoljára. Új szintre emelte az eddig tapasztaltakat, ami a nőgyógyászatot illeti, iszonyúan figyelmes, profi, segítőkész és megoldás-orientált.Köszönöm!Kata KovacsKata Kovacs ★★★★★ Vegtelenul pozitiv elmeny volt es orom vegre korultekinto szakmai hozzaallast kapni a penzemert 🙏mindenkinek csak ajanlani tudom en biztos hogy a jovoben ide fogok jarni ;)Nikolett Gutyánné SzalaiNikolett Gutyánné Szalai ★★★★★ Nagyon kedves, figyelmes volt a doktor úr, a stílusa és a hozzáállása oldotta a vizsgálat miatti feszültségem.Klári CsKlári Cs ★★★★★ Mindenkinek szívből ajánlom ezt a rendelőt . Pontosak, udvariasak. Farkas Eszter doktornő empatikus , kedves , professzionális . Végig mindenről tájékoztatott , biztonságban , kellemesen éreztem magam .Sóti ErikaSóti Erika ★★★★★ Kedves, tiszteletteljes ellátás! Éreztem, hogy a doktornő igazán odafigyel rám. Támogató közeg!Enikő IstvánEnikő István ★★★★★ Szívből ajánlom a rendelőt mindenkinek!Amellett, hogy gyönyörű, letisztult és megnyugtató a környezet, mindenki őszintén nagyon kedves és empatikus. Itt tényleg minden kérdésedet felteheted és biztosan választ is kapsz rá.Én Benkovics Júlia doktornőnél jártam, aki végtelenül kedves, precíz, figyelmes és maximálisan egyenlő partnerként kezeli a pácienseket. Kiváló szakember! Már a jelenlétével megnyugtatja az embert.Ezúton is köszönök szépen mindent!Bettina HernyákBettina Hernyák ★★★★★ Nagyon szép a rendelő, mindenki nagyon kedves volt. Farkas Eszter doktornő segítőkész és minden kérdésemre részletesen válaszolt.Nikolett HercegNikolett Herceg ★★★★★ A rendelőben mindig nagyon kedvesen fogadnak az asszisztensek, segítőkészen állnak hozzám, az orvosok lelkiismeretesen végzik munkájukat és kedvesek, tájékoztatnak, ezért is nyugodtan térek vissza minden alkalommal.Luca BacsikLuca Bacsik ★★★★★ Nagyon kedvesek az itt dolgozók , remekül végzik a munkájukat. Csak ajánlani tudom !Beáta VidaBeáta Vida ★★★★★ Nagyon figyelmesek, barátságosak, pontosak, csupa ++++js_loader
L33 Medical - Corvin
Kitűnő5.0 1469 vélemény alapján Írjon rólunk véleményt ittEva VeresEva Veres ★★★★★ Csak ajánlani tudom, kedves, segítőkész személyzet és orvosi csapat. Igényes helyszín, egy rendelőhöz képest nagyon otthonos környezet :)Letícia BardóczLetícia Bardócz ★★★★★ Elképesztő kedves mindenki, eddig még csak 2 alkalommal voltam, de szinte biztos vagyok benne, hogy ide fogok visszajönni legközelebb is. Dr. Iszlai-Téglás Beátánál voltam szűrővizsgálaton és Dr. Fülöp Fanninál pedig lézeres kezelésen. Mindketten nagyon kedvesek voltak, folyamatosan mondták, hogy mikor mi fog történni, mire számítsak. Nincsenek buta kérdések, mindenre nagyon kedvesen és türelmesen válaszolnak. Sosem szerettem a nőgyógyászati vizsgálatokat, s bár még most sem a kedvencem, sokkal kevésbé fogok izgulni a következő alkalommal. Sosem távoztam még mosolyogva ilyen vizsgálatok után :) csak ajánlani tudom!! A rendelő is nagyon kellemes, tiszta, modern.Panka NikolaPanka Nikola ★★★★★ Szép, igényes és tökéletes ellátás. Már többször igénybe vettem a klinika szolgálltatásait és mindig ugyan abban a tökéletes ellátásban részesültem. Finom kávé és kedves asszisztensek.Apollónia Kincső Dr. SebestyénApollónia Kincső Dr. Sebestyén ★★★★★ Héra Anna doktornő a világ legcukibb nőgyógyàsza. Előtte mindig férfi dokihoz jártam, aztàn költözés utàn vàltanom kellett és ismerősök őt ajànlottàk. Egy percig sembàntam meg!Idén a harmadik éve, hogy hozzà jàrok. :)Ágnes IgazÁgnes Igaz ★★★★★ Nagyon kedves volt a doktor Úr, és az asszisztensnő is. Az orvos mindent elmagyarázott, hogy mi fog velem történni.A kezelést szinte nem is éreztem.Minden félelmem nagyon hamar elmúlt, megnyugodtam.Köszönöm!Jó szívvel ajánlom mindenkinek ezt a rendelőt, az ott dolgozó orvosokat, nővéreket!Helga WermuthHelga Wermuth ★★★★★ Nagyon kedvesek es segítőkészek, lelkiismeretes orvosok akik gyógyítani szeretnének. Csaj ajánlani tudom.Anett PeszekiAnett Peszeki ★★★★★ Szep, tiszta rendelo, kedves, segitokesz szemelyzet. Kulon meg 15 csillag Hera Anna doktornonek 🤗Krisztián KerekesKrisztián Kerekes ★★★★★ Minden simán ment, és egyesével végigvettük az eredmény minden értékét, elmagyarázták mi mit jelent.Anita MéhészAnita Méhész ★★★★★ Kedves recepciós hölgyek fogadtak.A doktor nő precíz, kedves, türelmes. Minden kérdésemre válaszolt. Teljesen elégedett vagyokJudit TüzérJudit Tüzér ★★★★★ Mindenki nagyon kedves volt a rendelőben, maga a hely modern és barátságos. Megnyugtatónak találtam a falon lévő idézetet, hogy ebben a rendelőben mindig lehet még egy kérdése az embernek. :) Dr. Bíró Noémi a legemberségesebb orvos, akivel eddig találkoztam, mindent nagyon érthetően elmagyarázott, megnyugtatóan kommunikált felém mindent, tanácsokat adott.Judit BengaJudit Benga ★★★★★ Empatikus, közvetlen, barátságos légkör, szakértelem, gyakorlatias orvosi tanácsok⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Móga doktor úrnál jártam, szívesen ajánlom másnak is!Edi irodaEdi iroda ★★★★★ Kitűnő hely, csak ajánlani tudom szívből, mintahogy Corvinon kívül Pasarétit is! Kiváló kedves orvosok, asszisztensek, recepciós hölgyek!Egyesegyedüli gond, hogy dr Kovács főorvos Úr már nem rendel sajnos egyik L33-ban sem😔 Budapesten !Nóra AlbrechtNóra Albrecht ★★★★★ Nagyon jó, és korrekt volt. Mindenki kedves és segítőkész.Rita SzabóRita Szabó ★★★★★ Tényleg minden kérdésemre választ kaptam, türelemmel, hitelesen, emberien, profin! Nagyon köszönöm!György OrgoványiGyörgy Orgoványi ★★★★★ Udvarias, gyors, várakozás mentes kiszolgálás.Így kellene működni az egész egészségyügynek is, amelyért egy életen át fizetünk!Kálmánné BácsatyaiKálmánné Bácsatyai ★★★★★ Jó napot kívánok!Nagyon kellemesen csalódtam,meg tudtam beszélni a kérdéseimet.Köszönőm.Adrienn KalányosAdrienn Kalányos ★★★★★ Kedves Recepciós jo hangulat idopont elott érkeztem de nem volt problemaKényelmes tiszta nyugodt környezet fogadott csak ajánlani tudomKósa BernadettKósa Bernadett ★★★★★ Kiváló, készséges szakemberek egytől-egyig. Kellemes, lágy légkör. Ha magánrendelő, akkor innentől számomra L33. :)Orsolya TompaiOrsolya Tompai ★★★★★ Hamarabb érkeztem a vérvételre, mint a lefoglalt időpont, de nem kellett várnom. Nagyon kedves volt a hölgy, aki vért vett. Egyszerű az online időpont foglalás.Rita TokárRita Tokár ★★★★★ Itt a legjobb kezekben vagyok! MINDENBEN segítségemre voltak, máshová nem is megyek! Profi csapat, akik nagyon-nagyon figyelmesek, segítőkészek!Dr.Nagy Boglárka pedig a legszimpatikusabb doktornő, akivel valaha találkoztam. Kisugárzásával, hozzáértő szakmai tudásával maximális támogatást, segítséget kaptam. Köszönöm! 💕js_loader
L33 Medical - Budaörs
Kitűnő4.9 657 vélemény alapján Írjon rólunk véleményt ittAttila VAttila V ★★★★★ Kellemes hangulatú hely, egyáltalán nincs nyomasztó orvosi rendelő érzete. Kicsit eldugott a bejárat, de pont amikor elbizonytalanodunk, hogy jó helyen járunk-e, akkor kell menni még egy kicsit. Senkit ne tévesszen meg, hogy mindenhol nőgyógyászat van kiírva, más szolgáltatásuk is itt található.eszterkajaneszterkajan ★★★★★ Kedvesek és gyorsan kaptam időpontot! Minden tiszta, rendezett, jól lehet parkolni! Barátságos váró ès rendelők.Purt PetraPurt Petra ★★★★★ Kedves asszisztens és orvos, szép környezetSzabó DóriSzabó Dóri ★★★★★ Ide járok terhesgondozásra és iszonyat kedves mindenki, a doktornő segítőkész, nagyon alaposan kivizsgál, minden kérdésemre válaszol, egy rossz szavam sem lehet, pedig alapvetően kritikusnak tartom magam..Az időpont is komolyan van véve, pontban akkor be is hívtak eddig mindig!!Sőt, telefonon is kellett kérnem egy igazolással kapcsolatban segítséget, le a kalappal a recepciós hölgy előtt, maximálisan segítőkész volt és a megoldásra fókuszált.Csak ajánlani tudom!!! 😊Berkes-Szentirmai RichardBerkes-Szentirmai Richard ★★★★★ Gyors műtéten estem át , minden rendben ment. Csak ajánlani tudom őket ☺️Erzsébet Biróné MóriczErzsébet Biróné Móricz ★★★★★ Több alkalommal jártam a budaörsi rendelőben, az ott dolgozó orvosok és asszisztensek kedvesek és figyelmesek.A rendelőben tisztaság van és jól felszerelt.Belina TimeaBelina Timea ★★★★★ Szép, tiszta rendelő egy nyugodt környezetben, ahol kedves, mosolygós és segítőkész recepciósok várnak.Héra Anna doktornőnél jártam nőgyógyászaton, aki nagyon alaposan kikérdezett és megvizsgált, minden kérdésemre készségesen válaszolt, egyszer sem éreztem kellemetlenül magam a vizsgálat során. Nála rendesebb, profibb, emberségesebb orvoshoz még nem volt szerencsém, a doktornőt és a rendelőt is meleg szívvel ajánlom!Barbara SimonicsBarbara Simonics ★★★★★ Hihetetlen kedves mindenki, türelmesek, kérdezhetsz, elmagyaráznak mindent, h az ember értse. Imádom ezt a rendelöt! És az új helyük is nagyon szép Budaörsön :)Krisztián KovácsKrisztián Kovács ★★★★★ Profi, gyors, korrekt.Kalóz VegaKalóz Vega ★★★★★ Ha várakozás nélküli, fájdalommentes vérvételt szeretnél, itt a helyed:) Karcsi nővér egy igazi csoda! A recepciós hölgy kedvessége is sokat segít, ha izgulsz egy kicsit!Cintia Balázs-BudaiCintia Balázs-Budai ★★★★★ Minden szuper volt.A recepciósok nagyon kedvesek, a doktornő pedig rendkívül körültekintő.Minden kérdésemre választ kaptam.Köszönöm mégegyszer!A jövőben is igénybe fogom venni a szolgáltatásokat.Fruzsina SzilágyiFruzsina Szilágyi ★★★★★ Még csak egyszer voltam, de nagyon elégedett vagyok. A rendelő igényes, a doktornő szakmailag nagyon felkészült, és úgy válaszolta meg a sok kérdésem, hogy végre nem éreztem, hogy gond, hogy érdeklődöm. Szerintem vissza fogok járni. Az ügyintézés telefonon, e-mailben könnyen és gyorsan megy.Anikó VámosiAnikó Vámosi ★★★★★ Megbízhatóság és alaposság jellemzi a doktornőt.Krisztina FodorKrisztina Fodor ★★★★★ Nagyon kedves volt mindenki a Doktornő elmagyarázott mindent érthetően, csak ajánlani tudom.Orsolya MajorosnéOrsolya Majorosné ★★★★★ Biztonságot nyújt minden téren. A szaktudás, a türelem, a felszereltség a környezet.Katinka Pozsgay-FarkasKatinka Pozsgay-Farkas ★★★★★ Először jártam az L33 budaörsi rendelőjében Dr. Tóth Edina doktornőnél. A doktornő és a recepciós hölgyek is nagyon kedvesek voltak, a rendelő pedig igényes és jól felszerelt.Zita KovácsZita Kovács ★★★★★ Könnyen megközelíthető, bizalmat sugárzó hely. A doktornővel maximálisan meg vagyok elégedve.Bea OroszkiBea Oroszki ★★★★★ Először voltam az L33 Medicalnál Budaörsön . Kedves recepciós , nagyon tiszta rendelő . Dr. Rencz Rita doktornőnél voltam ,nagyon kedves és mindent elmagyarázott csak ajánlani tudom.Timea Helyiné MolnárTimea Helyiné Molnár ★★★★★ Nagyon szép, tiszta és igényes rendelők, jól felszerelt eszközökkel. Mi Kerepesi doktornőnél voltunk Budaörsön a tinédzser lányommal és maximálisan elégedettek vagyunk, nagyon alapos és mindent részletesen elmagyaráz, lelkiismeretes munkát végez, csak ajánlani tudom mindenkinek!Éva Kiss-FehérÉva Kiss-Fehér ★★★★★ Sajnos többször volt nagyon rossz, kellemetlen tapasztalatom más orvosoknál, úgyhogy nagyon izgultam a vizsgálat előtt. De szerencsére minden félelmem alaptalan volt, a doktornő (dr. Purcsi Katalin) nagyon kedves és készséges volt. Végre nem kell félnem!js_loader
L33 Medical